Očakávame, že možnosti aplikácie sa opäť významne rozrastajú.

Portál GSMArena informuje, Správy Google sa pripravujú na integráciu služby Fotky. Táto zmena má pomôcť zdieľať obrázky a videá novým spôsobom namiesto toho, ktorý tu máme teraz.

Nové funkcie odkrývajú aj získané snímky obrazovky, ktoré sú bohaté na informácie. Pokiaľ sa napríklad používateľ pokúsi zdieľať video, tak sa mu v rámci konverzácie v aplikácii Správy zobrazí nová ponuka, ktorá mu umožní zdieľať mediálny obsah cez Fotky Google.

Predpokladáme, že pokiaľ druhá strana nemá aktívne RCS alebo používa iPhone, tak prostredníctvom správy dostane odkaz na zobrazenie alebo stiahnutie mediálneho obsahu.

Okrem pridania podpory zdieľania mediálneho obsahu prostredníctvom Fotiek Google sa zdá, že spoločnosť ruší plány od odstránenia klasického menu, v ktorom sa za profilovou fotografiou nachádzajú všetky potrebné nastavenia účtu.

Snímky obrazovky ďalej naznačujú, že karty Správy, Hviezdičky, Archivované, Spam a blokované sa nachádzajú v bočnej ponuke “hamburgerového” menu, čiže navigačnej zásuvky.

V každom prípade ide o zostavu, ktorá sa v čase vydania môže od tejto líšiť. Na druhej strane možnosť zdieľania mediálneho obsahu prostredníctvom Fotiek Google považujeme za prínosnú, aj keď v rámci aktuálnej verzie APK súboru je stále neaktívna.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.