Táto zmena je pritom tak trochu zvláštna.

Smartfóny série Galaxy S21 v čase svojho uvedenia mnohých prekvapili s predinštalovanými Správami od Googlu. Tie boli dokonca nastavené ako predvolené, a to aj napriek tomu, že Samsung Správy boli stále súčasťou “základnej výbavy”.

Google dokonca urobil niekoľko zmien, aby zaistil, že aplikácia čo najlepšie zapadne do prostredia One UI. Upravil taktiež farebnú paletu, aby zodpovedala aplikácii Samsung Správy. Bola pritom konečne pridaná aj podpora pre hodinky Galaxy Watch. Google teraz svoju snahu posúva o krok ďalej a vzhľad Správ opäť prepracoval, aby ešte lepšie zodpovedal estetike One UI.

Rozhranie One UI je navrhnuté tak, aby umožňovalo jednoduché používanie jednou rukou, a to aj na veľkých displejoch smartfónov. To je dosiahnuté tak, že takmer každú časť systému od Samsungu je možné jednoduchým gestom “stiahnuť” do polovice displeja, aby bolo možné ovládať prvky aj z hornej časti obrazovky bez potreby zapojiť druhú ruku.

Aj keď je nová verzia Google Správ aktuálne dostupná exkluzívne iba pre sériu S21, pravdepodobne sa v budúcnosti objaví aj na iných zariadeniach Samsung, ak budú vybavené predinštalovanými správami Google.

Pokiaľ máte smartfón série Galaxy S21, na sprístupnenie novinky bude pravdepodobne potrebné počkať, pokým budú nové Google Správy pre vás sprístupnené na strane servera.

Google Správy pre Galaxy S21

Zdroj: AndroidPolice

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Začíname s Androidom: Chráňte svoje heslá so Samsung Pass

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.