Ovládanie aplikácie Google Telefón by malo byť opäť o niečo jednoduchšie.

Aplikácia Google Telefón je jednou z najčastejších služieb využívaných na telefonovanie. Táto aplikácia je častokrát predvolená v Android smartfónoch, vďaka čomu dokázala získať slušnú používateľskú základňu. Počas niekoľkých rokov jej pôsobenia v telefónoch si prešla viacerými zmenami, ktoré viedli k jej intuitívnejšiemu používaniu, zlepšeniu práce s aplikáciou a tiež príjemnejšiemu používateľskému prostrediu.

Ako sa však teraz dozvedáme z posledného úniku, Google má opäť pracovať na novom používateľskom prostredí, ktoré vylepší aplikáciu Google Telefón. Táto zmena sa bude týkať novej ponuky s príkazmi, ktorá sa zjaví v ľavej časti obrazovky. Zároveň by však mohli zmiznúť tlačidlá ovládania zo spodnej časti aplikácie.

Aplikácia Google Telefón s novým prostredím

Pri používaní aplikácie Google Telefón máte k dispozícii ovládanie pomocou tlačidiel v spodnej časti aplikácie. V nej sa nachádzajú celkovo tri tlačidlá. Jedno vás presmeruje na ponuku obľúbených kontaktov, druhé na nedávne hovory a tretie zasa ponúkne možnosť všetkých kontaktov vo vašom telefóne. Toto rozloženie by sa ale čoskoro mohlo zmeniť, nakoľko by vznikla nová výsuvná ponuka aktivít.

Nová ponuka funkcií v aplikácii Google TelefónZdroj: androidauthority.com
Nová ponuka funkcií v aplikácii Google Telefón

V tejto ponuke by sa objavila napríklad možnosť zobraziť všetky kontakty či prejsť do vašej hlasovej schránky. Google však na tejto ponuke stále pracuje a je možné, že bude neskôr obsahovať viacero aktivít. Takéto menu s funkciami budete môcť nájsť v hornej časti displeja, resp. v riadku vyhľadávania kontaktov. Tam, kde sa dnes nachádza ikona lupy bude pravdepodobne neskôr nové výsuvné menu s možnosťami.

Google tak chce zrejme uľahčiť používanie aplikácie a lepšie ju prispôsobiť na používanie telefónu jednou rukou. Podobné kroky spoločnosť spravila už aj s inými aplikáciami, nielen s aplikáciou Telefón. Kedy sa tak táto zmena dostane do prvých smartfónov nevieme ešte povedať.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.