Kontakty Google patria medzi najobľúbenejšie aplikácie kontaktov, a to dokonca aj na telefónoch, kde nie sú predinštalované.

Popularitu si táto aplikácia získala hlavne kvôli kvôli čistému vzhľadu. Dokonca aj Tmavý režim sa do tejto aplikácie dostal oveľa skôr, ako sa stal módnym. Nedávno bola pridaná možnosť prepínania účtov iba pomocou gesta. Čistý vzhľad aplikácie sa však môže čoskoro zmeniť, pretože Google začal testovať redizajn, ktorý ruší obľúbenú vzdušnosť.

Člen portálu XDA-Developers nedávno zverejnil na Twitteri snímky obrazovky z redizajnovanej aplikácie, v ktorej má každé pole pri úprave kontaktu vlastné orámovanie a zvýraznenie textového poľa, ktoré nahrádza dizajn jednoduchého riadkovania. Pri ohraničení jednotlivých polí je dokonca vidieť aj ich trvalé pomenovanie, čo pridáva ďalší text do editačnej obrazovky kontaktov.

Vľavo: Aktuálne rozloženie Vpravo: Nové rozloženie

Tieto zmeny ešte nie sú trvalé a spoločnosť Google ich nemusí v podstate nikdy uvoľniť do finálnej podoby hlavnej aplikácie. Redizajn aplikácie sa doteraz objavil iba vo verzii kontaktov Google 3.11. Aj v prípade, že by ste používali túto verziu aplikácie, ešte to neznamená, že nový dizajn bude dostupný pre každého. Zdá sa, že ide o aktualizáciu na strane servera, ktorá nie je dostupná pre všetkých. 

Dostupnosť nového dizajnu môžete overiť na tomto odkaze z APK Mirror.

Zdroj a fotografie: Mishal Raahman

Prečítajte si aj:

Google Mapy: Vyskúšali sme navigáciu pomocou rozšírenej reality

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.