Tradičnú aplikáciu zatiaľ nenahradí.

Google v polovici tohto roka zrušil svoju aplikáciu Google Trips a jej obsah zakomponoval do webovej služby Google Travel. Tá je dostupná na webe google.com/travel/ a odteraz ponúka aj PWA aplikáciu. Na novinku upozornil portál MSPoweruser.

PWA aplikácia je webová aplikácia, ktorá funguje v samostatnom okne. Jej výhoda spočíva v tom, že umožňuje rýchlejší prístup k službe. Takisto podporuje zobrazovanie notifikácií a aj ďalšie funkcie. PWA aplikácie môžu obsahovať aj offline funkcionalitu, v prípade Google Travel zatiaľ nie je k dispozícii.

Aby ste si PWA aplikáciu nainštalovali, stačí navštíviť web google.com/travel/ a kliknúť na ikonku + v riadku s webovou adresou. Nová aplikácia sa následne objaví vo vašej ponuke Štart.

Služba Google Travel zjednodušuje plánovanie dovoleniek a vyhľadávanie leteniek. Na základe vašich údajov zo služby Gmail máte na jednom mieste informácie o letenkách a ubytovaní pre vaše výlety a takisto môžete rýchlo vyhľadávať inšpirácie na zaujímavé miesta či celodenné výlety.

Zdroj: MSPoweruser

Prečítajte si aj:

Populárna cestovateľská aplikácia Google Trips definitívne skončila

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit