Platforma sa ešte viac otvorí v roku 2021.

Spoločnosť Epic Games minulý mesiac rozpútala „nepokoje„, keď do hry Fortnite pridala vlastné platobné riešenie v rozpore s pokynmi pre vývojárov Google Play a App Store. Tento krok priniesol do popredia diskusie o politike obchodov s aplikáciami a Google teraz využíva príležitosť na zdôraznenie otvorenej povahy Androidu – a ohlasuje veľkú zmenu pre alternatívne obchody s aplikáciami, ktoré by mali byť v platnosti od verzie Android 12.

Google v rámci antimonopolných pokút zaplatil v Európe už 9 miliárd dolárov

Google zdôraznil, že Android je o možnosti výberu aplikácie, ktorú chce mať používateľ nainštalovanú. Od budúceho roka by sa mali k aplikáciám pridať aj samotné obchody s aplikáciami. Veľké množstvo zariadení s Androidom sa už dodáva s nainštalovanými rôznymi obchodmi s aplikáciami: napr. Obchod Play + Samsung Galaxy App Store.

Android bol vždy kompatibilný s aplikačnými obchodmi tretích strán kvôli prirodzenej povahe open-source. V niektorých prípadoch môže prílišná otvorenosť ohroziť zabezpečenie zariadenia. Google plánuje s vydaním Androidu 12 poskytnúť používateľskému prostrediu pri inštalácii obchodov s aplikáciami tretích strán viaceré vylepšenia.

Konečným cieľom je umožniť používateľom výber z rôznych obchodov s aplikáciami a zároveň zabezpečiť, aby ich súkromie a bezpečnosť boli stále na vysokej úrovni.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

iPhone 12 by mal byť predstavený v polovici októbra: Poznačte si tento dátum

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.