Počas dnešného zasadnutia spoločnosť informovala o svojich plánoch.

CEO hneď na úvod naznačil, že Google zainvestoval do hardvéru, pričom výsledky máme očakávať už v blízkej budúcnosti. Niektorým procesom môže trvať až tri roky, pokým sa zavedú do praxe. Sundar Pichai pritom vôbec neskrýval nadšenie z toho, čo spoločnosť pripravuje. Pichan nadviazal aj na aktuálne modely Pixel 4a a Pixel 5, ktoré ponúkajú dobrý pomer ceny a výkonu a aj naznačil, ako na tejto ponuke bude Google stavať.

Za predpokladu, že generálny riaditeľ hovorí o rovnakých „hlbokých investíciách do hardvéru“, môže byť oddelenie výskumu a vývoja (R&D) spoločnosti Google, pripravené na zavedenie spotrebiteľských produktov. Jedným z príkladov bol v minulom roku radar Soli, ktorý sa dostal do Pixel 4. Dokonca sa hovorí, že Google pracuje na vlastných 5nm čipsetoch, ktoré vznikli v spolupráci so spoločnosťou Samsung. Telefónov s týmito čipmi by sme sa vraj mohli dočkať už budúci rok. 

Pichai ďalej hovoril aj o inteligentnejšom asistentovi, ktorý profituje z fungovania ekosystému Android, aby boli informácie vždy na dosah ruky. 

Zdroj: 9to5Google

Prečítajte si aj:

Google Pixel 4 by mal dostať nový čip Soli. Ten umožní niečo, čo zatiaľ žiaden smartfón nedokázal

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.