Google sa chce vyrovnať konkurencii.

Google Fit svojimi funkciami mierne zaostáva za najlepšími aplikáciami na trhu. Služba doteraz ponúkala viac-menej iba jednoduché počítanie krokov a odhad spálených kalórií. Google však ohlásil dostupnosť novej aktualizácie, ktorá má funkcionalitu výraznejšie zlepšiť.

Novinkou novej verzie je zobrazovanie informácií o vašom behu, chôdzi alebo bicyklovaní v reálnom čase. Google Fit zaznamená vašu rýchlosť aj trasu.

gf_realny_cas_nowat

Ďalšou novou funkciou je vylepšená podpora hodiniek s platformou Android Wear. Tie by mali automaticky započítať každý kľuk, sed-ľah (brušák) a drep. Stačí iba aktivovať funkciu cvičenia.

gf_android_wear_nowat

V neposlednom rade, Google Fit bude zobrazovať informácie o kvalite spánku a strave. K tomu využije aplikácie tretích strán, ako je MyFitnessPal, Fatsecret, Lifesum, alebo LoseIt. V prípade spánku bude čerpať údaje zo zariadení a aplikácií Sleep as Android, Xiaomi Mi Band and Mi Band 1S, Sony Smartband 2 alebo Basis Peak.

Aktualizácia aplikácie by mala byť dostupná počas najbližších dní.

gf_jedlo_nowat

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit