Ak patríte medzi vynaliezavých obchodníkov, ktorí smartfón lacno kúpia a drahšie predajú, majte na mysli malé písmenká, ktoré takmer nik nečíta. Mohli by ste sa totiž vďaka nevedomosti ľahko dostať do konfliktu so zmluvnými podmienkami používania konkrétneho zariadenia a tým pádom si privodiť nepríjemnosti. Napríklad zablokovanie vášho účtu.

google-accountsa_nowat

Najnovšie si na podobných obchodníkov posvietil Google. Ľuďom, ktorí sa rozhodli, že si privyrobia kúpou a následným predajom nedávno predstavených smartfónov Google Pixel, zablokoval ich Google účty. A to môže byť v dnešnej online dobe pre mnohých celkom veľký problém. O to väčší, ak vezmeme do úvahy fakt, že na Google účet majú častokrát používatelia naviazané aj služby iných poskytovateľov. Túto skutočnosť potvrdil oficiálnym vyhlásením aj hovorca spoločnosti: „Identifikovali sme schému, podľa ktorej boli spotrebitelia vyzvaní predajcom k nákupu Pixel zariadení. Predajca potom tieto zariadenia predával s vyššou cenou iným spotrebiteľom. Takýto predaj prostredníctvom Google Obchodu i Projektu Fi je zakázaný, aby mal každý zákazník rovnakú príležitosť k nákupu zariadenia za primeranú cenu. Mnohé zo zablokovaných účtov boli vytvorené len kvôli tomuto účelu“.

Google kvôli tomuto incidentu zablokoval len niečo vyše 200 účtov. Blokovanie zrejme malo mať výstražný efekt, keďže hovorca zároveň potvrdil postupné odblokovanie väčšiny z nich:„Po prešetrení situácie sme obnovili prístup k originálnym účtom klientov pre Google služby, na ktoré spoliehajú“. Ponaučenie je jasné. Dvakrát meraj, raz strihaj. Lepšie povedané, čítaj malé písmenká pod hlavným textom, ktorým väčšina z nás nevenuje žiadnu pozornosť. Ako ste na tom vy? Čítate vždy podmienky daného poskytovateľa produktov či služieb, alebo len označíte fajkou kolónku „súhlasím“ a prekliknete sa pokojne ďalej?

Zdroj: Android Authority

Značky: