Od predstavenia najnovšej verzie WearOS prešiel už mesiac.

Po týždňoch čakania sa začala tento víkend objavovať aktualizácia WearOS 2.1 už na prvých podporovaných smart hodinkách. Keďže zoznam podporovaných hodiniek je naozaj dlhý, tak bude jednoduchšie spomenúť iba tie, ktoré aktualizáciu nedostanú. Ide o LG G Watch, Samsung Gear Live, Moto 360 (1. generácia), Sony Smartwatch 3 a pôvodné Asus Zenwatch.

Aktualizácia sa tak dostane na všetky hodinky, ktoré boli na trh uvedené po predstavení WearOS 2.0, alebo boli na túto verziu OS aktualizované.

Wear OS 2.1 mení spôsob, akým ovládate prostredie a pridáva aj nové gestá. Potiahnutím z hornej časti sa dostanete do rýchleho nastavenia, pričom potiahnutím zospodu smerom nahor získate prístup k upozorneniam. Potiahnutím doľava sa dostanete do Google Fit, zatiaľ čo prstom doprava zobrazíte Google Asistenta.

Zatiaľ nevieme ako dlho bude aktualizácia prichádzať na jednotlivé značky smarthodiniek s WearOS. Keďže sa nejedná o malý záber je aj možné, že bude potrebné sa pripraviť aj na niekoľko týždňové aktualizačné okná. Pokiaľ budete mať šťastie, tak aktualizáciu obdržíte v najbližších dňoch.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Apple Watch Series 4: Test detekcie pádu (Video)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.