Možno sa s tým stretnete aj vy.

Verifikácia v dvoch krokoch, resp. dvojfaktorová autentifikácia alebo dvojstupňové overenie, predstavuje bezpečnostné riešenie, ktoré zvyšuje zabezpečenie vášho používateľského účtu. Používajú ju mnohé služby a banky na celom svete – v prípade bánk je táto funkcia automaticky vyžadovaná.

Dvojfaktorovú autentifikáciu ponúka aj Google. Môžete si ju aktivovať v nastaveniach zabezpečenia vášho účtu a pokiaľ ste tak ešte nespravili, možnože sa tomu už čoskoro nevyhnete. Google totiž začal vynucovať aktiváciu tohto bezpečnostného riešenia a do konca roka 2021 ho chce zapnúť pre ďalších 150 miliónov používateľských účtov.

S vynútenou aktiváciou dvojstupňového overenia sme sa stretli aj my v redakcii na jednom z účtov, ktorý ju nemal ešte aktivovanú. Pri používaní nášho Google účtu sa zobrazila obrazovka, ktorá vyžadovala aktiváciu spomenutej funkcie. Tento proces sa nedal preskočiť a ani ignorovať, museli sme ho absolvovať.

Každopádne, verifikáciu v dvoch krokoch odporúčame aktivovať a využívať. A to nielen v Google účte, ale aj v ďalších službách. Ďalšie užitočné informácie o tejto forme zabezpečenia si môžete prečítať TU.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit