Zdražovanie sa nebude týkať bežných účtov.

Používatelia, ktorí si predplácajú niektorý balík služby Google One, budú mať zatiaľ pôvodné ceny. Firma sa rozhodla zvýšiť poplatky pre službu Google Workspace. Na svojom blogu informuje o tom, že na službe neustále pracuje a počas minulých rokov dodali stovky nových funkcií. Je dobré používateľom pripomenúť, že služba, ktorá zdvíha svoje doteraz zavedené ceny aj napreduje a prináša predplatiteľom vyššiu hodnotu.

Jednou zo zmien je zavedenie ročného predplatného, čo umožní firmám, ale aj používateľom s dlhšou víziou používania týchto služieb, získať čo najnižšiu cenu na mesiac a používateľa. Takisto sa zvyšuje cena predplatného s názvom Flexible Plan. To umožňuje predplatiteľom platiť priebežne bez záväzkov a s možnosťou kedykoľvek pridávať alebo odstraňovať používateľské účty. Nový prehľad uvádzame v tabuľke nižšie:

Edícia WorkspaceFlexibilný plánRočný plán
Business Starter 6,00 USD / 7,20 USD 6,00 USD
Business Standard12,00 USD / 14,40 USD12,00 USD
Business Plus18,00 USD / 21,60 USD18,00 USD

* Všetky ceny sú na používateľa za mesiac

Firma bude nové ceny zavádzať od apríla tohto roku až do jeho konca podľa faktorov, ako napríklad počet používateľských licencií alebo aktuálne zmluvné podmienky. Zákazníci budú prostredníctvom ich správcovskej konzoly informovaní najmenej 30 dní vopred pred nadobudnutím nových podmienok.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.