Zmena sa prejaví počas najbližších týždňov.

Pokiaľ máte Android telefón alebo tablet a kupujete či sťahujete nové aplikácie v obchode Google Play, isto ste si všimli, že obchod s aplikáciami vyžaduje overenie identity v prípade stiahnutia alebo nákupu novej aplikácie. Toto overenie môže byť pomocou hesla alebo biometricky, pričom aktuálne to funguje tak, že zapnutie biometrického overenia vyžaduje zadanie hesla do Google účtu.

Google najnovšie oznámil zmenu aktivácie biometrického overenia nákupov v Obchode Play, ku ktorému dôjde počas najbližších týždňov. Keď sa zobrazí výzva na potvrdenie tohto nastavenia v mobilných zariadeniach, postačí, ak použijete odtlačok prsta alebo tvár. Už nebudete musieť zadávať heslo účtu Google, ako je tomu dnes.

Google odporúča, ak si chcete zachovať zabezpečený účet, aby ste si zapli overenie pri každom nákupe a heslo nezdieľali s nikým iným. Ak sa rozhodnete overovať nákupy pomocou biometrie, pri ukladaní biometrie detí alebo iných používateľov, ktorí používajú dané zariadenie, postupujte opatrne, pretože bude možné pomocou biometrie overovať nákupy z Obchodu Play – či už ide o nové aplikácie alebo o mikrotransakcie (napríklad v hrách).

Ďalšie informácie o overovaní nákupov nájdete na webe Googlu.

Biometrické overenie nákupov v Obchode PlayZdroj: TOUCHIT
Zapnutie biometrického overenia nákupov v Obchode Play. Aktuálne je potrebné zadať heslo ku Google účtu, čoskoro však postačí odtlačok prsta či rozpoznanie tváre

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit