Nová verzia Google Play služieb prináša zopár užitočných vylepšení.

Google Play služby sú dôležitým komponentom systému Android. Google ho používa na to, aby aspoň čiastočne odstránil fragmentáciu mobilného operačného systému. Zatiaľ čo jednotlivé zariadenia používajú rôzne verzie Androidu, Google Play služby zjednocujú niektoré funkcie. V praxi to znamená, že aj používatelia Androidu 4.1 môžu profitovať z niektorých noviniek. Aj keď nedostanú aktualizáciu na verziu 5.0 alebo 6.0.

Samozrejme, určité funkcie sú špecifické pre konkrétne verzie systému. Avšak Google Play služby zabezpečujú pozadie fungovania. Google nedávno sprístupnil aktualizáciu na verziu 8.3, ktorá prináša vylepšené rozhranie funkcie Google Sign-In. Pomocou nej sa môžete prihlásiť do kompatibilných aplikácií a služieb vašim Google kontom. Netreba nič vypĺňať, iba potvrdiť prihlásenie. V minulosti bolo potrebné pre každé zariadenie vykonať potvrdenie dvakrát. V novej verzii stačí iba aktivovať ikonu prihlásenia. Zvyšok procesu prebehne automaticky.

Novinkou je aj vylepšenie rozhrania pre funkciu Smart Lock. Google zjednodušil vypĺňanie formulárov. Ak vás zaujíma pozadie noviniek, odporúčame pozrieť video, ktoré je určené vývojárom.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit