Portfólio odborných konferencií IT školiaceho strediska GOPAS SR sa rozrastá o ďalšiu akciu – Python Day. Vzhľadom na to, že sa konferencia uskutoční v online podobe, bude znovu československá.

Mohlo by sa zdať, že vzdelávanie je v súčasnej dobe utlmené, ale to určite neplatí o odborných konferenciách IT školiaceho strediska GOPAS SR. Po februárovej novinke JavaScript Days organizuje hneď v marci ďalšiu novú akciu, tentokrát zameranú na jeden z najobľúbenejších a najpoužívanejších programovacích jazykov, Python.

,,Znalosti jazyka Python sú použiteľné v mnohých oblastiach, nielen pri tvorbe aplikácií, ale súvisia aj s trendami ako Machine Learning alebo Big Data. Navyše sa jedná o univerzálny programovací jazyk, ktorý je jednoduchý z hľadiska učenia, takže je považovaný za jeden z najvhodnejších pre začiatočníkov. Preto sme sa rozhodli pripraviť pre českých a slovenských IT odborníkov udalosť, v rámci ktorej zistia, aké sú súčasné možnosti tvorby aplikácií v jazyku Python, ako je možné ho využiť v analytických nástrojoch a ktoré trendy aktuálne vládnu vývoju,“ hovorí k novej konferencii Tibor Kurina, konzultant a lektor IT školiaceho strediska GOPAS SR.

Aj keď konferencia zo zrejmých dôvodov prebehne opäť v online podobe, jej súčasťou bude LIVE chat s prednášajúcimi, v rámci ktorého bude možné diskutovať o všetkom, čo bude účastníkov zaujímať. Keďže nebude nutné na udalosť cestovať, spojí geograficky vzdialených českých a slovenských IT odborníkov. Výhodou online podoby konferencie je aj to, že účastníci budú mať možnosť sa k obsahu jednotlivých prednášok vracať ešte 7 dní po jej ukončení, kedy pre nich bude sprístupnený kompletný archív.

Čo ponúkne obsah konferencie? Bude sa hovoriť o tvorbe multiplatformových aplikácií, technológií spracovania veľkých objemov dát, ale aj oblasti strojového učenia. Prednášky sa zamerajú na trendy v jazyku Python, jeho využití v rámci analytických nástrojov, data clusteringu, webových službách a mikroslužbách, ale tiež o tom, ako písať efektívny kód tak, aby bolo programovanie účelné a rýchle.

Podrobné informácie nájdete na adrese www.pythonday.sk.

Do 22. marca máte možnosť zapojiť sa do súťaže o 3 vstupenky na konferenciu ZDARMA. Viac info o súťaži »

Značky: