Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Signatári vyzývajú európskych zákonodarcov na stanovenie termínu, ktorý vyšle jasný signál pre výrobcov automobilov, dodávateľské reťazce a poskytovateľov infraštruktúry a umožní spoločnostiam dekarbonizovať svoje vozové parky.

Elektrifikácia v cestnej doprave je už v plnom prúde. Spoločnosť GreenWay sa pripája k spoločnostiam Transport&Environment, UBER, IKEA, VOLVO, SKY, SAP a ďalším 22 popredným organizáciám, aby spoločne vyzvali európske inštitúcie na stanovenie časového harmonogramu pre ukončenia predaja vozidiel so spaľovacím motorov. Plán poskytne jasné smerovanie a čas potrebný na prípravu všetkých zainteresovaných priemyselných odvetví. Odbremeniť životné prostredie od emisií z dopravy a znížiť našu závislosť od ropy je zásadné a nevyhnutné. Elektrifikácia osobnej dopravy je v súčasnosti jedinou reálnou technologickou voľbou, ktorú je možné v Európe realizovať.

Peter Badík, CEO, GreenWay Infrastructure: „Plne podporujeme prísnejšie normy CO2 a postupné ukončenie predaja vozidiel so spaľovacím motorom najneskôr do roku 2035. Vidíme veľký záujem o elektromobily v strednej a východnej Európe. Nedávna dotácia na Slovensku v hodnote 6 miliónov EUR sa minula za menej ako štyri minúty. Nové modely oslovujú čoraz väčšiu škálu vodičov a zatraktívňujú elektromobily na trhu. Ako poskytovateľ nabíjacej infraštruktúry každý deň pracujeme na tom, aby sme vodičom v našom regióne poskytli bezproblémové a pohodlné nabíjanie a sme pripravení uspokojiť ich dopyt v budúcnosti. “

Plné znenie výzvy je zverejnené na stránke: https://icephaseout.org/ Podporiť ju môžete aj vy.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.