Hama uRage Vertikill je vertikálna herná myš. Tento segment myší je veľmi vzácny, postupne sa však na trhu objavuje niekoľko zariadení tohto typu. V minulosti sme testovali vertikálny trackpad od Logitechu, uRage Vertikill je zameraný priamo na hráčov.

Pri používaní vertikálnej myši si budete spočiatku zvykať najmä na odlišné ovládanie kurzora. Myš obsahuje optický senzor Avago, ktorý je tradične umiestnený v spodnej časti myši. Kvôli jej odlišnému držaniu je však pohyb myši ťažkopádny, aspoň spočiatku. Časom si zvyknete.

Hlavnou výhodou vertikálnej myši je iný spôsob jej držania a menšie namáhanie zápästia a to aj pri dlhodobom používaní. Faktom je, že pokiaľ nemáte zdravotné problémy alebo vás z nejakého dôvodu vertikálna myš neláka, potom nie je veľa dôvodov, prečo uvažovať o jej kúpe. Kompetitívnu výhodu pri hraní vám neponúkne.

Hama uRage Vertikill ponúka dve hlavné tlačidlá a dve bočné tlačidlá. Vo výbave nájdete aj scrollovacie koliesko, ktoré je trochu netradične umiestnené na boku, resp. v hornej časti, v závislosti od uhla pohľadu. Toto umiestnenie je vzhľadom ku konceptu vertikálnej myši praktickejšie v porovnané s tradičným umiestnením medzi hlavnými tlačidlami. K dispozícii je tiež miniatúrne tlačidlo na prepínanie rozlíšenia myši od 750 do 4000 dpi. Taktiež si môžete prispôsobiť náklon myši a to v rozmedzí 20°.

Hama ponúka k myši aj softvér pre úpravu nastavení, prispôsobiť si môžete všetkých 6 tlačidiel. Pripojenie k počítaču zabezpečuje 2-metrový USB kábel. Z hľadiska konštrukcie chválime použitie Omron spínačov a tiež aj pogumovaný povrch, ktorý zabraňuje šmýkaniu myši v ruke.

Cena:49,99 eur

Zapožičal: Hama

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit