VOD služba rastie a je najpoužívanejšia na Slovensku a v Čechách.

Službu HBO GO sme viackrát spomínali v testoch a recenziách v magazíne touchIT a aj na webe. Ide o jednu z mála VOD (video-on-demand, video na požiadanie) služieb, ktoré sú dostupné na Slovensku. Videopožičovňa Topfun medzičasom skončila a tak jedinou priamou konkurenciou je portál Voyo.sk s pomerne slabou obsahovou ponukou.

HBO GO ponúka obsah, ktorý je dostupný v programovej štruktúre TV kanálu HBO + bohatú knižnicu filmov, seriálov a zopár koncertov. Knižnica sa pravidelne aktualizuje a mení, pričom väčšina filmov je dostupných v službe počas obmedzenej doby. Tá je uvedená spoločne s ďalšími informáciami o filme / seriáli. Medzi najobľúbenejšie patria seriály Hra o tróny a Temný prípad, ktoré každú sezónu oslovia dvojnásobný počet divákov. Dopĺňa ich seriál z originálnej českej produkcie, Až po uši, ktorý sa zároveň stal divácky najúspešnejším titulom v histórii vysielania HBO.

HBO GO môžete sledovať na 3 zariadeniach. Je jedno, či ide o počítač, tablet, smartfón alebo Smart TV

HBO GO môžete sledovať na 3 zariadeniach. Je jedno, či ide o počítač, tablet, smartfón alebo Smart TV

Služba aktuálne nie je poskytovaná samostatne, používateľ musí mať predplatený TV kanál HBO. Aplikáciu HBO GO môže získať zadarmo alebo za nízky mesačný poplatok, v závislosti od operátora. Službu je možné sledovať na širokej škále rôznych zariadení, ktoré majú prístup k internetu. Okrem mobilných zariadení aj na Smart TV alebo prostredníctvom Google Chromecast či Apple AirPlay.

Podľa spoločnosti HBO Europe záujem o službu rastie, aktuálny počet registrovaných používateľov v SR a ČR prekonal hranicu 26 tisíc. Dôvodom je podľa nás čoraz väčšia popularita mobilných zariadení a zmena správania používateľov – filmy a seriály už dávno nesledujeme iba na televíznych obrazovkách. Takisto chceme čoraz viac rozhodovať o tom, čo budeme sledovať a kedy. Hoci je HBO GO vo väčšine prípadov bezplatný benefit ku káblovej televízii HBO, hlavnou výhodou tejto služby je sloboda, ktorú TV kanál nedokáže poskytnúť.

Dodajme, že v Amerike funguje aj služba HBO NOW. Koncept je prakticky totožný s HBO GO, ide však o samostatný produkt, ktorý nevyžaduje predplatné káblovej televízie.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit