Segment herných notebookov zaznamenal nárast.

Zistenie, ktoré vlastne až tak neprekvapí – v čase vírusovej pandémie narástol predaj herných notebookov Lenovo až o 79 %. Za obdobie troch mesiacov Lenovo zaznamenalo rekordné predaje.

Výkon je pre hráča najdôležitejší parameter. Do toho sa ale okrem klasický „tvrdého výkonu“ v rámci CPU počíta aj chladenie. Nielen Lenovo sa na to sústreďuje popri iných výrobcoch.

Len dobre chladenie umožní zachovať čo najväčší výkon po dlhú dobu. Inak by nastal tzv. CPU thortling, aby sa nepoškodil a bude operatívne znižovať svoj výkon.

Najnovšie modely herný notebookov:

  • Legion 7 – ako vlajková loď
  • Legion 5 ako mainstream
  • Legion Y740 s tenkým dizajnom
  • plus klasické skrinky „tower“.

Notebooky budú používať CPU až Intel Core i9 a AMD Ryzen 7. v prípade Intelu pôjde až o procesory série H.

Lenovo používa dvojnásobné kapacity batérie, čo umožní dosiahnuť až 8 hodín hrania. Navyše implementoval technológiu, ktorá zabráni nadmernému opotrebeniu batérie. Za 60 minút nabijete ich notebooky na 80 %.

Lenovo Legion 5i

Tuningom prešlo chladenie, ktoré ide cez štyri komory tzv. Vapor Chamber. Zdokonalila sa aj kontrola chladenia cez funkciu Q Control 3.0. Sekundárne slúži funkcia aj na zníženie hlučnosti ventilátora. v notebookoch je šesť snímačov tepla. Medzigeneračne je tu nárast o 18 % výkonu. Výrobca udáva, že jeho herné notebooky z novej série sú o 30 % tichšie ako konkurenčné modely.

Legion 7

Legion 7 je v hliníkovom tele od 1849 EUR a dostupný bude do konca júna. Ak je v názve malé „i“, bude notebook na Inteli, bez tohto písmenka pôjde o označenie pre verziu s AMD Ryzen. Ďalej je tu vylepšená klávesnica TruStrike so širšími šípkami a Anti-Ghost systémom ,Wi-Fi 6, Dolby Atmos a grafika RTX 2080 Super MaxQ.

Bude dostupný s dvomi displejmi – 144 a 240 Hz, oba so svietivosťou až 500 nitov.

Ďalšie novinky sú Lenovo 5/5i s 15,6 alebo 17″ verzii. Voliteľná bude RGB klávesnica a cena bude začínať od 929 EUR.

Legion Y740s – dizajnovka v hliníkovom tele. Super tenký produkt s vysokým výkonom na prácu a zároveň na hranie hier po pripojení k Booststation s vysoko výkonnou grafikou. Displej má 4K, svietivosť 500 nitov a prepracované chladenie.

Samotný Booststation zvládne grafiku až do verzie NVIDIA GeForce 2080 RTX. Poslúži ale aj pre iné notebooky. Pripojíte ho cez Thunderbolt a z hociktorého počítača si viete spraviť graficky výkonný stroj.

Fotografie: Ondrej Macko

Prečítajte si aj:

Lenovo Ducati 5: Notebook v dizajne motorky Ducati

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.