Hráte radi na PC? V tom prípade určite viete, aké dôležité je správne sedadlo.To, či poskytuje maximálny komfort, sa osvedčí počas mnohých hodín zábavy!

Sektor herných stoličiek je pomerne nový. Tento druh nábytku sa začal objavovať pred niekoľkými rokmi z dôvodu splnenia očakávaní rastúcej skupiny počítačových hráčov. Herné modely je dnes možné zakúpiť takmer v každom dobrom obchode s nábytkom – taktiež online, napríklad v obchode Stoličky24.sk

Ak hľadáte perfektnú hernú stoličku, pozrite sa na naše tipy a nájdite si sedadlo, ktoré vám poskytne maximálne pohodlie pri hraní!

Herné stoličky a kancelárske stoličky

Herné stoličky sú často porovnávané s kancelárskymi stoličkami. Napriek tomu, že ich funkcia je v zásade rovnaká, navzájom sa líšia.

Kreslá určené pre hráčov majú iný tvar a rozmery operadla a sedadla, ako aj iný dizajn. Prevládajú modely v tvare “lopaty”, to znamená, že sú hlbšie ako bežné kancelárske stoličky a poskytujú pohodlnú oporu celému telu aj počas dlhých hier.

Kvalitnejšie herné sedadlá majú tiež odnímateľné komfortné prvky, ako napríklad vankúše pre bedrovú chrbticu a hlavu, ktoré sa v kancelárskych modeloch nenachádzajú. Dobrým príkladom je herné kreslo G-Racer 4U.

Špecifický je aj dizajn týchto modelov. Herné stoličky sa najčastejšie vyznačujú dynamickejším a agresívnejším dizajnom. Majú detaily charakteristické pre herné vychytávky, napríklad kontrastné pruhy.

Ako si teda vybrať najlepšiu hernú stoličku? Odporúčame, akým parametrom by sa mala venovať osobitná pozornosť.

Vlastnosti dobrých herných stoličiek:

  •  profilované operadlo – prispôsobené anatomickej štruktúre chrbtice, najmä v bedrovej časti, ako aj s opierkou hlavy
  •  primeraná hĺbka sedadla – mala by byť prispôsobená výške užívateľa, vybrané modely majú nastaviteľnú hĺbku sedadla
  •  podrúčky – poskytujú pohodlnú oporu pažiam počas hry, znižujú ich bolesť, dajú sa taktiež prispôsobiť,
  •  vankúše – umiestnené v bedrovej časti a pod hlavou pre väčšie pohodlie
  •  nastavenie výšky sedadla – sedadlo by podľa možnosti malo mať plynulé nastavenie výšky
  •  funkcia naklonenia – umožňuje náklon stoličky dozadu, aby si používateľ mohol narovnať chrbát bez vstávania, znižuje riziko bolestí chrbta
  •  základňa kresla – najlepšie s piatimi kolieskami, uľahčuje používanie stoličky

Nájdeme tu aj herné stoličky vybavené pridaným doplnkom – stolíkom pre laptop. Je namontovaný vedľa lakťovej opierky a umožňuje naň položiť laptop. Široká škála úprav vám umožňuje prispôsobiť jeho polohu.

Dobré herné stoličky si môžete kúpiť aj online

Za hernú stoličku zaplatíte od približne 100 do viac ako 400 EUR. Veľký rozdiel v cenách môže byť spôsobený v závislosti od toho, ktorý model si zvolíme. Nezabudnite však, že herná stolička je dobrá investícia – vysokokvalitný model nám poskytne oveľa lepšie pohodlie pri hraní ako bežná stolička alebo dokonca kancelárska stolička. Vhodným darčekom k Vianociam, najmä pre mladších hráčov, môže byť herné kreslo G-Racer Basic.

Značky: