Hoci očakávaný Creator’s Update pre Windows 10 je ešte pár mesiacov vzdialený, insideri k nemu už majú prístup a onedlho sa dočkajú aj nového herného režimu pre Windows 10.

Herný režim je pripravovaná funkcia pre Windows 10, ktorá bude optimalizovať výkon počítača pre hranie hier.

Podľa Kevina Gammilla z Xbox divízie Microsoftu funguje herný režim dvojako. V prvom rade sa jedná o zvýšenie celkového výkonu, a potom o zlepšenie „konzistencie herného zážitku„. Herný režim sa automaticky aktivuje keď hra beží v popredí, ale má to háčik – musí to byť jedna z hier, ktoré sú herným režimom podporované. Pre ostatné hry, teda tie, ktoré nie sú na zozname (zatiaľ nie je verejne známy), je možné herný režim aktivovať stlačením tlačidiel Win + G a zapnutím príslušného nastavenia.

Dobrou správou je, že herný režim nie je vyvíjaný len pre UWP hry z Windows obchodu. Môžete ho aktitovať pri akejkoľvek hre aj zo Steamu, GoG či inej platformy. Podľa Gamilla však UWP hry s herným režimom spolupracujú o niečo lepšie. Podľa jeho slov herný režim spolupracuje aj s inými API a aplikáciami tretích strán pre zvýšenie výkonu (Razer Cortex, MSI Afterburner).

Zdroj: Tom’s Hardware

Prečítajte si aj:

Oficiálne: Microsoft pripravuje herný režim pre Windows 10. Počítače vďaka nemu využijú maximum výkonu na hry (doplnené)