Hráči si zmerajú svoje sily na ďalšom Y-Games podujatí, ktoré sa uskutoční už koncom apríla.

Najväčší slovenský turnaj v elektronickom športe – Y-Games – sa vracia späť aj v roku 2017. Cez víkend 22. 4. až 23. 4. sa zaplnia priestory budovy Fakulty informatiky a informačných technológií profesionálnymi hráčmi i návštevníkmi, aby si užili atmosféru Y-Games 2017.

V poradí už šiesty turnaj Y-Games prinesie napínavé súboje medzi tímami v populárnych hrách, sprevádzané bohatým programom pre návštevníkov. Fanúšikovia sa môžu tešiť na veľa súťaží, rozhovorov, a samozrejme, nesmie chýbať aj obľúbená Cosplay súťaž, ktorej sa každoročne zúčastňujú kvalitní cosplayeri so svojimi (nielen) hernými kostýmami.

Podrobnejšie informácie o celom programe sa dozviete v priebehu nasledujúcich týždňov. Stačí, ak budete sledovať oficiálnu stránku turnaja a sociálne siete eventu – Facebook a Instagram.

Turnaj Y-Games bude otvorený pre verejnosť v sobotu od 8:00 do 22:00 a v nedeľu od 9:00 až do konca turnaja. Dvojdenné lístky sa budú dať zakúpiť v predpredaji za 6€ a priamo na mieste budú stáť 8€. Počas turnaja sa bude možné opäť ubytovať na hoteli, či v školskej telocvični za zvýhodnené ceny.  Podrobnejšie informácie nájdete už čoskoro na Y-Games fanpage.

Registrácia samotných hráčov a tímov sa začala 26. februára o 15:00. Prihlasovanie bude prebiehať v dvoch vlnách priamo na oficiálnej stránke Y-Games. Prvá vlna potrvá do 13. marca a hráči v nej zaplatia znížené štartovné 15€ na osobu. Druhé kolo registrácií začne 14. marca, cena na osobu bude 18€.

Samotní súťažiaci budú súperiť o skvelé ceny v hrách DOTA 2, Leauge of Legends, Hearthstone, FIFA a Counter Strike: Global Offensive. Najlepšie tímy a jednotlivci si medzi sebou rozdelia hodnotné vecné ceny a finančné odmeny. Tohtoročný Y-Games bude mať historický najvyšší pricepool:

CS:GO

1.miesto: 1000€, 2.miesto: 400€, 3.miesto: 200€

DOTA 2

1.miesto: 500€, 2.miesto: 200€, 3.miesto: 100€

LOL

1.miesto: 500€, 2.miesto: 200€, 3.miesto: 100€

HS

1.miesto:250€, 2.miesto:150€, 3.miesto:50€

FIFA

1.miesto:160€, 2.miesto:60€, 3.miesto:30€

Podujatia zo série Y-Games sa pravidelne tešia veľkej priazni zo strany hráčov a fanúšikov elektronického športu. Svedčí o tom aj návštevnosť turnaja, ktorá minulý rok prekonávala rekordy množstvom profesionálnych tímov, ale i počtom návštevníkov. Divácke vstupenky boli takmer vypredané už pred začiatkom turnaja. Y-Games však nie je jediným podujatím z dielne organizátorov. Minulý rok sa totiž v októbri sa po prvý uskutočnili Majstrovstvá Slovenskej republiky v elektronických športoch.

Rezervujte si preto čas a príďte sa pozrieť na turnaj Y-Games 2017 v sobotu a nedeľu 22. a 23. apríla 2017 do budovy FIIT STU v Mlynskej doline v Bratislave.

Ako to vyzeralo na minuloročnom Y-Games Summer Challenge 2016 si môžete pozrieť v nasledujúcom videu:

Turnaj Y-Games ti pri­ná­šajú dobrovoľníci a študenti, v spolupráci s orga­ni­zá­ciami Akcie na Mly­noch a ŠPEAI. Iba necelé tri roky stačili orga­ni­zá­to­rom na to, aby premenili lokálnu lanku na špič­kové herné podu­ja­tie s maj­strov­ským pun­com. Pri zalo­žení a začiat­koch tur­naja stálo aj o. z. Ynet.

Značky: