Herná séria Hitman sa pred 2,5 rokom dočkala znovuzrodenia a návrat na scénu bol z pohľadu tvorcov skutočne smelý – hru vydávali vo forme epizód, jednotlivé úrovne distribuovali postupne. Pokračovanie Hitman 2 prichádza v jednom celku, z hľadiska hrateľnosti a dizajnu však pokračuje tam, kde jeho predchodca skončil.

V praxi to znamená, že ponúka šesť veľkých a prepracovaných úrovní, ktoré môžete prejsť všemožnými spôsobmi. Hitman v tomto smere vždy vynikal, a preto si hru obľúbili najmä hráči, ktorí nechceli byť vedení za ručičku a bavilo ich skúmať herný svet a hľadať drobné detaily, ktoré by im pomohli úspešne dokončiť zadanie – potichu a prakticky neviditeľne zneškodniť nežiaducu osobu. Hitman 2 takúto voľnosť ponúka, fanúšikovia série budú nadšení. Vývojári sa však zároveň snažia osloviť aj nováčikov a tým ponúkajú pomôcky, ako misie vyriešiť v štýle skutočného Hitmana.

Je výborné, že Hitman 2 obsahuje množstvo nastavení, pomocou ktorých si môžete prispôsobiť hru na svoj obraz. Aby nebola pre vás ani príliš jednoduchá alebo naopak, prehnane vás nefrustrovala. Jednotlivé misie sú zároveň navrhnuté tak, aby ste sa k nim vracali a dokončili ich viackrát – vždy iným spôsobom. K dispozícii sú výzvy či odmeny, takže autori nenechávajú nič na náhodu.

Ak berieme do úvahy obrovské množstvo možností a voľnosť, ktorú hra ponúka, je šesť úrovní štedrý počet. A pokiaľ vlastníte aj predchádzajúci diel, misie z jednotky si môžete zadarmo stiahnuť a zahrať s drobnými vylepšeniami, ktoré dvojka prináša. Takisto sú dostupné vo forme dodatočného obsahu, ktorý si môžete zakúpiť.

Hitman 2 je určený fanúšikom série. Veľa noviniek neprináša, vsádza skôr na istotu. Zároveň je zrejmá snaha tvorcov sprístupniť hru aj úplným nováčikom. Pokiaľ vás teda koncept Hitmana – vžiť sa do role profesionálneho zabijaka, ktorý využíva všetky detaily na to, aby nepozorovane odstránil cieľ – zaujala, Hitman 2 je vhodný štartovací mostík do tejto série.

Zapožičal: Cenega

Hodnotenie: 4/5, 80 %

Cena: 49,99 EUR

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit