Už ste hlasovali v ankete Mobil roka 2022? Zahlasujte za svojho favorita a vyhrajte niektorú z hodnotných cien. Dnes si predstavíme kategóriu tých najvýkonnejších modelov.

Mobil roka je tu s nami už 16. rok a každoročne sú v tejto ankete vyberaní len tí najlepší z najlepších. Aby ste si vedeli lepšie vybrať svojho favorita, postupne vám predstavíme všetky nominované zariadenia a jednotlivé kategórie v rámci ankety Mobil roka 2022 powered by O2.

Vlani vyhral túto prémiovú kategóriu Apple iPhone 13 Pro Max. Zopakuje úspech značky jeho nástupca? O tom, kto vyhrá tento rok, rozhodnete iba vy, svojím hlasovaním. O vašu priazeň sa uchádzajú smartfóny rôznych výrobcov, medzi ktorými nechýba Apple, Xiaomi, OnePlus, Motorola, Huawei, Samsung, Sony ani Asus. Aj MOBILY ROKA chráni ESET Mobile Security.

Pokiaľ sa zapojíte do hlasovania na stránke www.mobilroka.sk, môžete zároveň vyhrať skvelé ceny. Každým hlasom v ankete navyše pošlete päť centov na dobrú vec. Hlasovať môžete do 24. februára 2023.

Hlasovaním v ankete sa automaticky zaradíte do súťaže o bestseller Samsung Galaxy A53 5G, TWS slúchadlá Xiaomi Buds 3, špičkovú Motorolu Edge 30 Ultra, inteligentný zvlhčovač vzduchu Stadler Form KARL, robotický vysávač s mopom iRobot Roomba Combo j7+ či ochranu proti vírusom od ESETu.

HLASOVAŤ MÔŽETE TU!

Pozrite si nominované produkty Mobil roka 2022 powered by O2 v kategórii Špičkový Mobil:

Apple iPhone 14 Pro Max

Najväčší model série iPhone 14 ponúka výborný 6,7“ OLED displej, konečne aj s funkciou AOD a novinkou je šikovný Dynamic Island. Vďaka čipu Apple A16 Bionic má výkonu na rozdávanie a spoľahnúť sa môžete aj na kvalitné snímky a videá so špeciálnym filmárskym režimom.

Veľmi dobrá je výdrž na jedno nabitie, pričom batériu môžete dobiť i bezdrôtovo. Rýchlosti nabíjania však neohúria. Opäť tu máme technológiu MagSage, ktorej výhody využijete v širokej ponuke príslušenstva.

Apple iPhone 14 Pro MaxZdroj: Apple
Apple iPhone 14 Pro Max

Asus ROG Phone 6D Ultimate

Dizajn špičkového modelu značky Asus nenechá nikoho na pochybách, že pozerá na herný smartfón. Nielen vzhľad, ale aj výbava odzrkadľuje očakávania herného fanúšika. Máme tu výkonný čipset Dimensity 9000+, až 16 GB operačnej pamäte RAM silnú 6000 mAh batériu s rýchlym 65 W nabíjaním.

Ak by ste chceli nasnímať zaujímavé zábery, poslúži vám trojica zadných fotoaparátov. AeroActive Portal na zadnej strane zariadenia má na starosti chladenie súčiastok telefónu, prehrievania telefónu pri hraní náročných hier sa tak nemusíte obávať.

Asus ROG Phone 6D UltimateZdroj: Asus
Asus ROG Phone 6D Ultimate

Huawei Mate Xs 2

Druhá generácia smartfónu so skladacím displejom priniesla vylepšenú konštrukciu, nižšiu hmotnosť a veľký 7,8-palcový OLED displej, ktorý po zatvorení telefónu ostáva na vonkajšej strane zariadenia. Aj keď telefón nepodporuje Google služby, vďaka riešeniu tretích strán z neho môžete mať plnohodnotný android.

Vnútri pracuje stále dostatočne výkonný Snapdragon 888, až 12 GB RAM a na uloženie fotografií a videí zhotovených kvalitným zadným fotoaparátom, ktorý tvorí trojica snímačov s rôznou úlohou, poslúži až 512 GB úložisko. 4600 mAh batérii nechýba 66 W rýchle nabíjanie.

Huawei Mate Xs 2Zdroj: Huawei
Huawei Mate Xs 2

Motorola Razr (2022)

Vylepšené skladacie véčko od Motoroly ponúka oproti konkurencii väčší vonkajší displej s 2,7“ uhlopriečkou, ktorý sa dá využiť na spúšťanie väčšiny aplikácií, neplní tak funkciu iba informačnej obrazovky. Vnútorný 6,67“ ohybný displej sa pýši 144 Hz obnovovacou frekvenciou.

Rarz 2022 nezaostáva ani výkonom, nájdeme tu Snapdragon 8+ Gen 1, 12 GB operačnú pamäť a predáva sa aj s 512 GB úložiskom. Hlavnému 50 Mpix fotoaparátu nechýba optická stabilizácia obrazu a širokouhlý poslúži aj na makro zábery.

Motorola Razr (2022)Zdroj: Motorola
Motorola Razr (2022)

OnePlus 10 Pro 5G

Značka OnePlus tradične svoje prémiové smartfóny vybavuje výkonným hardvérom a dôraz kladie aj na rýchly systém a kvalitné fotoaparáty. Minuloročný top model desiatkovej série priniesol 6,7“ displej s jemným QHD+ rozlíšením, Snapdragon 8 Gen 1, 12 GB RAM a 48 Mpix hlavný fotoaparát s optickou stabilizáciou obrazu.

Stereo reproduktory a 5000 mAh batéria s 80 W káblovým a 50 W bezdrôtovým nabíjaním sú už iba čerešničkou na torte. Zamrzí snáď iba chýbajúca certifikovaná vodeodolnosť.

OnePlus 10 Pro 5GZdroj: OnePlus
OnePlus 10 Pro 5G

Samsung Galaxy Z Fold4

Uplynulý rok prišlo na trh viacero modelov smartfónov s ohybným displejom, no Fold4 od Samsungu sa od konkurencie líši najmä podporou pre dotykové pero S Pen, ktoré dáva telefónu ďalší rozmer a možnosti použitia. Či už na prácu alebo na zábavu. Vylepšenia sa dočkal vonkajší 6,2“ displej, ktorý je o niečo širší než pri predchodcovi, no to najlepšie na vás čaká po otvorení – vnútorný 7,6“ Dynamic AMOLED 2X displej s adaptívnou obnovovacou frekvenciou a vyššou ochranou proti poškriabaniu.

Medzi kľúčové parametre patrí Snapdragon 8+ Gen 1, 12 GB RAM, až 1 TB úložisko a kvalitné fotoaparáty tvorené 50 Mpix hlavným, 12 Mpix širokouhlým a 10 Mpix teleobjektívom, ktorému rovnako ako hlavnému fotoaparátu nechýba OIS. Okrem podpory pera S Pen sa Galaxy Z Fold4 od konkurencie líši certifikovanou odolnosťou voči vode IPX8. 

Samsung Galaxy Z Fold4Zdroj: Samsung
Samsung Galaxy Z Fold4

Sony Xperia PRO-I

Prémiový model Sony je zameraný na fotografovanie a nahrávanie videí. Jeho výbavu aj vzhľadom na vysokú cenu zariadenia ocenia najmä profesionáli, ktorí vedia, čo im Xperia PRO-I vie ponúknuť. Pýchou telefónu je 6,5“ OLED displej s jemným rozlíšením 1644 x 3840 bodov a trojica 12 Mpix fotoaparátov s optickou stabilizáciou obrazu a optikou Carl Zeiss.

Zaujímavosťou je hlavný fotoaparát s 1“ snímačom a premenlivou clonou f/2.0 – f/4.0. Výkon zabezpečuje Snapdragon 888 s 5G konektivitou a 12 GB operačná pamäť RAM. Pri nahrávaní 4K HDR videí je dôležité aj úložisko, tu je k dispozícii 512 GB priestor aj slot na microSD kartu. Konštrukcii nechýba odolnosť voči vode a prachu IP68 ani stereo reproduktory.

Sony Xperia PRO-IZdroj: Sony
Sony Xperia PRO-I

Xiaomi 12 Pro

Najvybavenejší model série 12 ponúka jemný 6,73“ QHD+ displej, výkonný čipset Snapdragon 8 Gen 1 doplnený až 12 GB operačnou pamäťou RAM a 256 GB úložiskom. Lákadlom je trojica 50 Mpix fotoaparátov s optikou stabilizáciou obrazu a nahrávaním videí až v 8K rozlíšení.

Pri pozeraní filmov a počúvaní hudby oceníte stereo reproduktory vyladené známou firmou Harman Kardon. Ak 4600 mAh batérii dôjde energia, na jej doplnenie nebudete čakať dlho. Dodávaná 120 W nabíjačka to zvládne za približne 20 minút.

Xiaomi 12 ProZdroj: Xiaomi
Xiaomi 12 Pro

Pomoc najslabším

Hlasovať v ankete Mobil roka 2021 powered by O2 sa oplatí. Každým hlasom v ankete za vás prispejeme sumou päť centov na dobrú vec a peknému banskobystrickému projektu Neónka pošleme päť centov. Keď vás bude desaťtisíc, darujeme detským pacientom so závažnými ochoreniami elektroniku v hodnote 500 eur, ak dvadsaťtisíc, darujeme občianskemu združeniu Neónka v Banskej Bystrici veci v hodnote 1000 eur. Tak neváhajte do našej ankety zapojiť aj vašich známych a kamarátov.

Hlasovať za svojho favorita môžete na stránke www.mobilroka.sk.

Prečítajte si aj:

Značky: