Už ste hlasovali v ankete Mobil roka 2021? Zahlasujte za svojho favorita a vyhrajte niektorú z hodnotných cien. Dnes si predstavíme kategóriu Výhodný mobil.

Mobil roka je tu s nami už 15. rok a každoročne sú v tejto ankete vyberaní len tí najlepší z najlepších. Aby ste si vedeli lepšie vybrať svojho favorita, postupne vám predstavíme všetky nominované zariadenia a jednotlivé kategórie v rámci ankety Mobil roka 2021 powered by O2.

HLASOVAŤ MÔŽETE TU!

Ocenenie Výhodný mobil roka za minulý rok získal Xiaomi Mi 10T Lite 5G. O tom, kto vyhrá tento rok, rozhodnete vy, svojim hlasovaním. Vyberať môžete z kvalitných smartfónov rôznych výrobcov, medzi ktorými nechýba Honor, Xiaomi, OnePlus, Motorola, Huawei, Samsung, Realme a Redmi. Mimochodom, MOBILY ROKA chráni ESET Mobile Security.

Pokiaľ sa zapojíte do hlasovania na stránke www.mobilroka.sk, môžete zároveň vyhrať skvelé ceny. Každým hlasom v ankete za vás prispejeme sumou päť centov na dobrú vec. Hlasovať môžete do 3. marca 2022.

Mobil roka

Hlasovaním v ankete sa automaticky zaradíte do súťaže o perfektné smart hodinky značky Samsung a Garmin, výborné smartfóny Motorola moto g200 5G, Huawei P50 Pro a Xiaomi Redmi Note 11. Vyhrať však môžete aj čističku vzduchu Roger od Stadler Form, robotický vysávač iRobot Roomba j7+ či ochranu proti vírusom od ESETu.

Mobil roka

Pozrite si nominované produkty Mobil roka 2021 powered by O2 v kategórii Výhodný mobil:

Honor 50 Lite

Spoločnosť Honor po odlúčení od Huawei môže opäť obchodovať s americkými firmami a používať Google služby. To jej veľmi prospelo, čoho dôkazom je aj odľahčená vlajková loď Honor 50 Lite. Vpredu sa nachádza veľký 6,67-palcový displej, no frekvencia zobrazovača ostala na 60 Hz. V pilulkovom priestrele sa nachádza 16-megapixelová selfie kamera.

Veľkým lákadlom je hlavný 64-megapixelový fotoaparát, ktorému sekunduje aj ultra-širokouhlý snímač s rozlíšením 8 MPx. V štichu vás nenechá batéria s kapacitou 4 300 mAh, ktorú dobijete rýchlo vďaka 66-wattovému nabíjaniu, pričom adaptér je priamo v balení.

Honor 50 LiteZdroj: Honor
Honor 50 Lite

Huawei nova 8i

Na tomto smartfóne vidieť, že pochádza z čias, kedy ešte spoločnosť spolupracovala s Honorom, pretože s modelom Honor 50 Lite sú ako dvojičky. Opäť tu máme 6,67-palcový Full HD displej s pilulkovým priestrelom. Rámčeky majú v najtenšom mieste iba 1,3 mm. Vzadu sa ukrývajú fotoaparáty v dizajnovom prstenci.

Parametre fotoaparátov sú opäť totožné s Honorom. Zmena nastáva v zákaze používania Google služieb. Huawei si ale našiel alternatívu v podobe vlastného obchodu s aplikáciami AppGallery, kde každým dňom pribúdajú nové aplikácie a je už bez problémov použiteľný aj u nás, vrátane bezkontaktných platieb. Huawei nasadil procesor Qualcomm Snapdragon 662 spolu so 6 GB RAM.

Huawei nova 8iZdroj: Huawei
Huawei nova 8i

Motorola Edge 20 Lite

Do súboja o Výhodný mobil roka 2021 sa zapája aj Motorola so svojím modelom Edge 20 Lite. Tento smartfón sa opäť snaží zaujať svojím dizajnom. Motorola zvolila 6,7-palcový displej s obnovovacou frekvenciou 90 Hz, čo úplne postačuje. Procesor tu nenájdeme od Qualcommu, ale od spoločnosti MediaTek , konkrétne model MT6853, ktorý spolupracuje s nadštandardnou kapacitou RAM až 8 GB.

V zostave fotoaparátov je tiež menej vídaným prvkom snímač s rozlíšením 108 MPx. Okrem toho je tu ešte 8-megapixelový ultra-širokouhlý objektív. Poteší aj Android 11 prakticky v jeho čistej forme s pár vychytávkami od výrobcu, ako napríklad moto gestá. Batériu s kapacitou 5 000 mAh nabijete 30-wattovým adaptérom.

Motorola Edge 20 LiteZdroj: Motorola
Motorola Edge 20 Lite

OnePlus Nord CE 5G

OnePlus Nord CE 5G patrí medzi tie kompaktnejšie smartfóny. Vďačí za to svojmu 6,43-palcovému AMOLED displeju so vstavanou čítačkou odtlačkov prstov, ktorému nechýba 90-hertzová obnovovacia frekvencia. Aj procesor je tu dostatočne výkonný, konkrétne Snapdragon 750G s 8 GB RAM, ale väčším lákadlom je podpora 5G sietí. Android vo verzii 11 je tu takmer v čistej podobe a čoskoro bude dostupná aktualizácia na verziu 12.

Vzadu je trojica zvislo orientovaných snímačov, pričom ten hlavný má rozlíšenie 64 MPx, a to dokonca s optickou stabilizáciou, čo sa v tejto cenovej kategórii vôbec nevidí často. Zariadenie bude mať aj dlhú výdrž kvôli batérii s kapacitou 4 500 mAh a podporou rýchleho 30-wattového nabíjania.

OnePlus Nord CE 5GZdroj: OnePlus
OnePlus Nord CE 5G

Realme 8

Novinka Realme 8 je pomerne kompaktný 6,4-palcový smartfón. Zamrzí len štandardný 60 Hz displej. Čím určite smartfón poteší, je výrobná technológia AMOLED, takže sa môžete tešiť na sýte a živé farby spolu s dokonalou čiernou. Spoločnosť Realme sa v tomto prípade opäť spolieha na procesor od MediaTeku, Helio G95 s podporou 8 GB RAM.

Android 11 má na sebe masívnu nadstavbu Realme UI, ktorej nechýbajú ani niektoré vychytávky. Štvorica objektívov na zadnej strane má rozlíšenie 64 MPx, 8 MPx pre ultra-širokouhlý snímač a dva 2-megapixelové snímače na fotenie makro záberov a rozmazanie pozadia v režime portrét. Už tradičným javom je poriadna 5 000 mAh batéria a maximálnou rýchlosťou nabíjania 30 W.

Realme 8Zdroj: Realme
Realme 8

Redmi Note 10 Pro

Redmi vytasilo veľmi dobre vybavený smartfón za dostatočne atraktívnu cenovku. Pritom vďaka jedinečnému dizajnu zadného modulu fotoaparátov je aj ľahko rozpoznateľný. Hlavný fotoaparát má 108 MPx a dopĺňa ho 8-megapixelový ultra-širokouhlý snímač. Redmi nenechali nič na náhodu a nasadilo kvalitný 6,67-palcový AMOLED displej a to rovno s obnovovacou frekvenciou 120 Hz.

Stretávame sa tu s výkonnejším procesorom Qualcomm Snapdragon 732G a 6 GB RAM. Čítačka odtlačkov prstov si našla svoje miesto v zapínacom tlačidle. Poteší veľká batéria s nadstandardnou kapacitou 5 020 mAh. Tento smartfón je jeden z prvých, ktoré obdržali aktualizáciu na najnovšiu nadstavbu MIUI 13.

Redmi Note 10 ProZdroj: Redmi
Redmi Note 10 Pro

Samsung Galaxy A32 5G

Spoločnosť Samsung má 5G smartfón aj v tejto nižšej cenovej kategórii. Zadná strana ukrývajúca objektívy má veľmi podobný dizajn ako nedávno predstavená vlajková loď Samsung Galaxy S22 Ultra. Vpredu sa nachádzajú trošku hrubšie rámčeky okolo displeja a spoločnosť zvolila výrez namiesto priestrelu. Ten ukrýva selfie kameru s rozlíšením 13 MPx.

Procesorom je v tomto prípade MediaTek MT6853 so 4 GB RAM, ale najdôležitejšia je podpora 5G sietí. Vo vnútri je Android 11 s veľmi graficky podarenou nadstavbou One UI. Batéria nesklame kapacitou 5 000 mAh, jediným zaváhaním je maximálna rýchlosť nabíjania, ktorá sa zastavila na hodnote 15 W.

Samsung Galaxy A32 5GZdroj: Samsung
Samsung Galaxy A32 5G

Xiaomi 11 Lite 5G NE

Na koniec tu máme chuťovku od čínskeho giganta Xiaomi. Je tenký iba 6,81 mm a jeho váha je len 158 gramov. To sú na dnešnú dobu nevídané hodnoty. Pritom má vzadu tvrdené sklo a nie plast. Dizajn je veľmi podobný plnohodnotnej Xiaomi Mi 11 a tento model je dostupný v pestrých farbách, ako napríklad žltá.

Vpredu nájdeme 6,55-palcový AMOLED displej so 120-hertzovou obnovovacou frekvenciou a malým otvorom pre 20-megapixelovú selfie kameru. Vo vnútri sa nachádza výkonný procesor Qualcomm Snapdragon 778G s podporou 5G sietí. Kvôli tenkému telu tu nájdeme menšiu batériu s kapacitou 4 250 mAh, ale za to ju nabijete rýchlo pomocou 33-wattového adaptéra. Nadstavbu MIUI 12.5 čoskoro vystrieda verzia 13.

Xiaomi 11 Lite 5G NEZdroj: Xiaomi
Xiaomi 11 Lite 5G NE

Pomoc najslabším

Hlasovať v ankete Mobil roka 2021 powered by O2 sa oplatí. Za každý hlas pošleme, rovnako ako minulý rok, peknému banskobystrickému projektu Neónka päť centov. Keď vás bude desaťtisíc, darujeme detským pacientom so závažnými ochoreniami elektroniku v hodnote 500 eur, ak dvadsaťtisíc, darujeme občianskemu združeniu Neónka v Banskej Bystrici veci v hodnote 1 000 eur. Tak neváhajte do ankety Mobil roka 2021 powered by O2 zapojiť aj vašich známych a kamarátov. Hlasovať za svojho favorita môžete na stránke www.mobilroka.sk.

Mobil roka