Hlasový asistent Bixby je odteraz k dispozícii vo viac ako 200 krajinách a územiach po celom svete.

Okrem Južnej Kórei a Spojených štátov tak získavajú používatelia všade vo svete (vrátane Veľkej Británie, Austrálie, Kanady a Južnej Afriky) možnosť využívať inteligentné rozhranie telefónu, ktoré im umožní robiť veci rýchlejšie a jednoduchšie. Hlasový asistent Bixby je dostupný v angličtine už aj u nás na Slovensku.

Bixby od Samsungu umožňuje používať smartfón efektívnejšie a prispôsobiť jeho ovládanie pomocou funkcie Rýchle príkazy. Táto funkcia dovoľuje jednoducho vytvoriť vlastný hlasový príkaz, ktorý sa dá použiť namiesto sekvencie pozostávajúcej z jedného alebo viacerých príkazov. Vďaka tomu môžete napríklad použiť príkaz „dobrú noc“ ako skratku pre zapnutie režimu „nerušiť“, nastavenie budíka na konkrétnu hodinu a zároveň na aktiváciu nočného režimu zobrazenia.

Bixby rozumie bežnej reči a je schopný rozoznať, kedy sa pýtate a kedy zasa zadávate príkazy. Napríklad keď zhotovíte fotografiu a následne asistentovi Bixby poviete: „pošli poslednú fotku mame“, Bixby porozumie príkazom, ktoré sa týkajú rôznych aplikácií, a bude taktiež vedieť, akú fotografiu máte namysli a pošle ju vašej matke.

Vďaka interaktívnej technológii strojového učenia pomocou neurónových sietí sa Bixby bude postupom času zdokonaľovať, pretože sa naučí rozpoznávať vaše osobné preferencie a spôsob reči.

Hlasový asistent Bixby je jedinečný v tom, že ide o inteligentné rozhranie, nie len o samostatnú aplikáciu. Akonáhle je do ktorejkoľvek aplikácie pridaná podpora Bixby, je možné prostredníctvom Bixby vykonať prakticky akúkoľvek operáciu, ktorú je v danej aplikácii možné vykonať pomocou ovládania hlasom, dotykom alebo textom.

Bixby je integrovaný priamo do nastavenia telefónu, kde môžete meniť vlastnosti vášho zariadenia. Samsung plánuje pokračovať v sprístupňovaní Bixby aj v ďalších krajinách a v pridávaní podpory ďalších jazykov, zariadení, funkcií a aplikácií tretích strán.

Od dnešného dňa si môžu majitelia telefónov Galaxy S8 a S8+ aktivovať funkciu hlasového asistenta Bixby stlačením tlačidla Bixby a jednoduchým vyslovením „Hi, Bixby“.