Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Stredisko Centre of Excellence zaháji okamžitý nábor, aby zdvojnásobilo rýchlosť vývoja bezpečných, spoľahlivých a dôveryhodných technológií v mobilnom segmente

  • HMD Global oznamuje akvizíciu aktív spoločnosti Valona Labs, ktorá vyvíja software pre mobilnú, podnikovú a kybernetickú bezpečnosť.
  • Táto akvizícia je súčasťou dlhodobého záväzku spoločnosti HMD Global dodávať vždy bezpečné zariadenia a tvorí základ celkom nového strediska Centre of Excellence vo fínskom Tampere.
  • Nové stredisko sa bude špecializovať na oblasť software, bezpečnosti a služieb. HMD Global sa tak z rýdzo hardwarovej spoločnosti stáva spoločnosťou zameranou taktiež na software.
  • Spoločnosť okamžite spustí nábor profesionálov z oblasti software, ktorí pomôžu rozvíjať služby ako je napríklad HMD Connect.

Spoločnosť HMD Global, výrobca telefónov Nokia, oznamuje akvizíciu aktív spoločnosti Valona Labs a otvorenie celkom nového strediska pre výskum a vývoj s názvom Center of Excellence, ktoré bude zdieľať vo fínskom Tampere. Záväzkom spoločnosti HMD Global je dodávať bezpečné, spoľahlivé a dôveryhodné zariadenia. S využitím odborných znalostí spoločnosti Valona Labs z oblasti podnikovej kybernetickej bezpečnosti budú inteligentné telefóny Nokia ešte bezpečnejšie.[i]

Nové stredisko pre výskum a vývoj Centre of Excellence bude zdieľať v Tampere a bude sa špecializovať na software, bezpečnosť a služby. HMD Global sa tak z čisto hardwarovej spoločnosti stane spoločnosťou zameranou taktiež na software. Vďaka tomu bude výrobca naďalej schopný rozširovať svoju jedinečnú ponuku na trhu.

V júni tohto roka vstúpila spoločnosť HMD Global do nového segmentu zavedením globálnej dátovej roamingovej služby. Tá nesie názov HMD Connect a jej poslaním je umožniť ľudom bezproblémovo využívať dátové služby na celom svete, bez nutnosti v jednotlivých štátoch meniť SIM kartu. V nasledujúcich mesiacoch sa bude nové stredisko v Tampere zaoberať vývojom práve tejto služby a zároveň začne pracovať na ďalších. Medzi tie patrí napríklad vzdialené zamknutie zariadenia, správa podnikovej mobility, zabezpečenie software mobilných telefónov, bezpečná sieťová komunikácia a takzvané „Black Box testovanie“. To preverí fungovanie software z pohľadu bežného používateľa, ktorý nepozná štruktúru programu. Výrobca má taktiež ambície rozšíriť oblasť pôsobnosti centra tak, aby v budúcnosti rozvíjalo aj zobrazovacie a zvukové technológie. Stredisko, ktoré povedie bývalý riaditeľ Valona Labs Ari Heikkinen, preto spustí aj nábor nových talentov z tejto oblasti.

Juho Sarvikas, Chief Product Officer v spoločnosti HMD Global, povedal:

„Veríme, že by mal byť každý telefón vyrobený s ohľadom na bezpečnosť, spoľahlivosť  a dôveryhodnosť. Sme preto hrdí, že môžeme oznámiť akvizíciu aktív spoločnosti Valona Labs, čo je renomovaná a dôveryhodná spoločnosť v oblasti mobilného software.

 Telefóny Nokia sú známe na celom svete vďaka inováciám a čistom, bezpečnom a vždy aktuálnom systéme Android s prísľubom neustáleho zlepšovania. To je jeden z dôvodov, prečo si udržujeme pozíciu lídra v rýchlosti aktualizácií operačného systému. Podľa výskumu spoločnosti Counterpoint1 sme v skutočnosti najrýchlejšou značkou v tejto oblasti a pokrývame aktualizáciami 94 % nášho portfólia. Akvizíciou aktív spoločnosti Valona Labs ešte posilníme túto pozíciu a budeme tak schopní naďalej dostáť svojmu sľubu rýchlych a pravidelných aktualizácii a tým upevňovať dôveru našich zákazníkov, čo je jedna z našich základných hodnôt podnikania.

Sme pyšní na naše fínske korene a škandinávsky design našich zariadení. Preto nás teší, že nové centrum bude zdieľať práve v Tampere. Touto akvizíciou pokladáme základný kameň výskumného a vývojového strediska, ktoré zmení produkty, ktoré v rámci nášho podnikania ponúkame.”

Novo menovaný Senior Director of Security and Enterprise Solutions v spoločnosti HMD Global, Ari Heikkinen dodáva:

„Spolupracujeme s HMD Global už nejaký ten čas a som preto nadšený, že môžem oznámiť, že pokračujeme v posilnení našich vzťahov. S novým centrom sa dá povedať, že kujeme železo, dokiaľ je horúce. Ohrozenie kybernetickej bezpečnosti je obzvlášť v dobe tejto pandémie na vzostupe a nie je teda vhodnejšej chvíle pre posilnenie našej snahy o zvýšenie bezpečnosti mobilných zariadení.[ii]

Mesto Tampere je známe ako renomovaná destinácia pre technologický vývoj, predovšetkým v mobilnej oblasti. Tešíme sa na využitie odborných znalostí tohto mesta a nové príležitosti ku spoluprácam nie len s rôznymi spoločnosťami, ale taktiež s technologickou fakultou Tampere University.
S rozširovaním bude potreba nových talentov a ja osobne verím, že to prinesie mnoho príležitostí celému Fínsku.”

Harri Ojala, Director, Investments and Global Operations v spoločnosti Business Tampere hovorí:

„Sme nadšení, že môžeme privítať spoločnosť HMD Global, ktorá stojí za telefónmi Nokia, v novom stredisku Centre of Excellence v Tampere. Tampere už preukázalo, že je miestom nových nápadov a inovatívneho myslenia. Teším sa preto, ako sa centrum v tomto úžasnom prostredí bude rozvíjať.”

[i] Výzkum společnosti Counterpoint – Software and Security Updates: The Missing Link for Smartphones (srpen 2019).

[ii] Více na: https://www.pwc.co.uk/issues/crisis-and-resilience/covid-19/why-an-increase-in-cyber-incidents-during-covid-19.html.

Značky: