Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Ide o jednu z najväčších investícií na území Európy v roku 2020

Spoločnosť HMD Global, výrobca telefónov Nokia, dnes oznámila, že získala od svojich hlavných strategických partnerov investície vo výši 230 miliónov dolárov.

Okrem toho, že sa spoločnosť HMD Global stala jedným z predných výrobcov, dokázala na trh uviesť celkom špecifické portfólio telefónov Nokia s operačným systémom Android. Telefóny Nokia ponúkajú prémiový škandinávsky design, skvelé dielenské spracovanie, výborné fotografické schopnosti s optikou ZEISS a jedinečnú spoľahlivosť vďaka trom rokom bezpečnostných aktualizácií a dvom rokom hlavných aktualizácií systému Android. Ako jediný európsky kľúčový výrobca inteligentných telefónov sa stáva HMD Global stále populárnejší medzi podnikmi aj spotrebiteľmi, ktorí vyhľadávajú zariadenie s čistým, bezpečným a aktuálnym systémom.

Tieto investície naďalej podporia víziu HMD Global vo štyroch kľúčových oblastiach. Prvá je zrýchliť dostupnosť 5G smartfónov na trhoch na celom svete, vrátane dôrazu na silné partnerstvo s dodávateľmi v USA. Druhým cieľom HMD Global je aj naďalej zväčšovať online ponuku produktov, pretože sa jedná o nový štandard v dobe po situácii s COVID-19. Tretím cieľom je expanzia na kľúčových trhoch, vrátane nedávno zavedených aktivít v Brazílii, Afrike a Indii. A samozrejme investície pomôžu taktiež posilniť postavenie v poskytovaní komplexných mobilných služieb.  Len v tomto roku sa HMD Global podarilo spustiť medzinárodnú roamingovú dátovú službu s názvom HMD Connect a rozšíriť svoje kybernetické bezpečie akvizíciou aktív spoločnosti Valona Labs.

Jean-Francois Baril, Executive Chairman and Co-Founder v spoločnosti HMD Global oznámil: Posúvame náš jedinečný obchodný model založený na medzinárodných silných partnerstvách s tými najlepšími spoločnosťami vo svojom obore na novú úroveň. Som nesmierne hrdý na naše doterajšie úspechy a nemôžem sa dočkať príležitostí, ktoré sa pred nami rysujú.“

 Florian Seiche, CEO spoločnosti HMD Global dodáva: „HMD Global si od samotného začiatku zakladá na silných partnerstvách. Tieto investície nám pomôžu aj naďalej udržať našu obchodnú stratégiu a zároveň naše poslanie prinášať moderné mobilné technológie všetkým za dostupnú cenu. Zabezpečenie, spoľahlivosť a dôveryhodnosť sú základnými piliermi našej ponuky. Zaistíme, aby sme tieto prostriedky využívali k poskytovaní tých najlepších zážitkov, ktoré zákazníci od telefónov Nokia očakávajú. Ako jediný predný európsky výrobca inteligentných telefónov zostávame aj naďalej verní svojim škandinávskym koreňom a charakteristickým znakom značky Nokia.“

Od svojho založenia v roku 2016 je spoločnosť HMD Global aktívny na 91 trhoch a u 250 000 predajcov s celkovým počtom cez 240 miliónov predaných zariadení k dnešnému dňu.

Značky: