HMD Barbie Phone je oficiálne predstavený.

Azda každá malá princezná raz snívala o tom, že bude ako Barbie. Teraz sa im to však môže aj splniť, keďže HMD konečne predstavilo telefón HMD Barbie Phone s najružovejším dizajnom na trhu. Téme Barbie je prispôsobené aj používateľské prostredie a potešia aj funkcie, ktoré prispejú k duševnej pohode používateľov. Nejde totiž o klasický smartfón, práve naopak. Slúžiť má na digitálny detox a oddych od sociálnych sietí a množstva informácií.

HMD Barbie Phone je upraveným modelom Nokia 2660 Flip, ktorý je však naladený do ružovej témy ako dizajnom, tak aj prostredím. HMD na tomto smartfóne spolupracovalo so značkou Mattel, čo sa na ňom výrazne podpísalo. V zariadení tak nájdete ružovú ľahko vytiahnuteľnú batériu s kapacitou 1450 mAh. Nabíjací kábel je taktiež ružový a v balení nájdete aj utierku na čistenie smartfónu v ružovom dizajne spolu s ďalšími doplnkami. Medzi ne sa radia aj dva vymeniteľné ružové kryty s rozdielnym dizajnom.

Displej Barbie Phone má 2,8″ vo vnútornej časti a 1,77″ vo vonkajšej časti. Telefón sa teda dá používať aj v zatvorenom stave. Čipset telefónu je Unisoc T107, ktorý dopĺňa 64 MB RAM a 128 MB úložisko, ktoré sa dá rozšíriť až o 32 GB prostredníctvom SD karty. Fotoaparát má len jeden 0,3 Mpx snímač, nechýba ani Bluetooth 5 konektivita, 3,5 mm konektor a USB-C konektor určený na nabíjanie a prenos dát.

Operačný systém je v telefóne S30+, avšak v USA HMD využilo systém KaiOS. Prispôsobenie telefónu je vyriešené aj špeciálnymi Barbie ikonami, tapetami či tónmi zvonenia. Medzi možnosťami telefónu nájdete aj funkciu pre digitálnu rovnováhu, Barbie meditačnú aplikáciu či notifikácie na starostlivosť o seba. Cena tohto telefónu je stanovená na 129 eur a v predaji by mal byť už teraz na vybraných trhoch.

Zdroj: gsmarena.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.