Novinka sa bude nazývať HMD Hyper a pôjde o model strednej triedy.

Značka Nokia kedysi patrila medzi špičku vo svojej oblasti. S nástupom smartfónov však zažila turbulentné obdobie a taktiež niekoľko zmien materskej spoločnosti. Aktuálne je majiteľom Nokie spoločnosť HMD, ktorá sa snaží postaviť svoj úspech na prerábkach starých modelov Nokia v modernej podobe. Rovnaký cieľ tak má spoločnosť aj s prípravou modelu, ktorý má mať názov Hyper.

Tento smartfón by mal zapracovať najmä na fotoaparáte, pričom stále o pôjde telefón z kategórie strednej triedy. V súčasnosti tak už máme aj základné informácie o výbave telefónu, ktorý by mal byť poháňaný čipsetom Snapdragon 6 Gen 1. Displej telefónu má byť FHD+ OLED panel s podporou 120 Hz obnovovacej frekvencie. HMD Hyper má podľa všetkého prísť na trh len v jednej pamäťovej konfigurácii, ktorá bude ponúkať 8 GB RAM a 256 GB interného úložiska.

HMD SkylineZdroj: gsmarena.com
HMD Skyline

Už spomínaný fotoaparát by mal pozostávať z niekoľkých snímačov. Hlavný však bude mať podľa všetkého 50 Mpx a doplní ho aj 13 a 8 Mpx snímač zatiaľ neznámeho typu. Batéria telefónu má mať kapacitu 4700 mAh, pričom nabíjanie bude podporované maximálne pri 33 W. Podľa špecifikácií by tak malo ísť o odľahčený už predstavený model HMD Skyline, ktorý je v predaji aj na Slovensku.

Zaujímavý však bude aj dizajn telefónu. HMD Hyper by tak mal byť ďalším obnoveným modelom série Nokia Lumia tak, ako to bolo aj v prípade modelu Skyline. Fanúšikovia sa teda môžu tešiť na starší dizajn, ktorý obsahuje nové komponenty. Aj keď výbava tohto smartfónu znie dobre, dôležitá bude jeho cena. Rovnako však treba rátať s tým, že model bude pravdepodobne zaujímať najmä z dôvodu nostalgie.

Zdroj: gizmochina.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.