Model HMD Skyline môže byť zaujímavým smartfónom v kategórii strednej triedy.

Spoločnosť HMD dlho avizovala predstavenie smartfónu, ktorý mal mať základ v legendárnych modeloch zo série Nokia Lumia. Dizajn Nokie sa im pritom skutočne podarilo imitovať, čo už vieme určiť aj na základe predstavenia tohto smartfónu. HMD Skyline je odhalený a poznáme jeho špecifikácie aj cenu. A po dlhej dobe je konečne možné povedať, že HMD vytvorilo telefón hodný konkurencie v strednej triede.

Aj keď má svoje výhody, nie všetko je na špičkovej úrovni. Napríklad taký fotoaparát či softvérová podpora tohto modelu by mohla byť o niečo lepšia. HMD však vytvorilo telefón, ktorý už na prvý pohľad vyzerá zaujímavo a takáto je jeho výbava.

HMD Skyline so 144 Hz displejom a Snapdragonom 7s Gen 2

Model HMD Skyline je poháňaný čipsetom, ktorý zaisťuje vyšší výkon v kategórii strednej až vyššej strednej triedy. Ide o Snapdragon 7s Gen 2 od Qualcommu, ktorý dopĺňa aj 12 GB RAM a 256 GB interného úložiska. Telefón pritom disponuje 6,5″ OLED displejom s podporou 144 Hz obnovovacej frekvencie. Rozlíšenie displeja je Full HD+ a v displeji je možné nájsť aj 50 Mpx selfie fotoaparát či optický snímač odtlačkov prstov.

HMD SkylineZdroj: gsmarena.com
HMD Skyline

Hlavný snímač fotoaparátu má 108 Mpx. Dopĺňajú ho ďalšie dva, jedným je 50 Mpx teleobjektív s možnosťou 2x optického priblíženia, druhým zasa 13 Mpx ultraširokouhlý snímač. Telefónu nechýba ani AI v oblasti fotografie. HMD Skyline vo výbave obsahuje aj 4600 mAh batériu, pričom podporuje 15 W bezdrôtové nabíjanie. Výkon nabíjania káblom nie je známy.

Z oblasti softvérovej podpory spoločnosť HMD priniesla garanciu dvoch veľkých aktualizácií Androidu a 3 rokov bezpečnostných záplat. HMD Skyline prichádza na trh s Androidom 14, dočká sa teda aktualizácie na Android 16. Zadná strana telefónu sa dá jednoducho otvoriť, keďže je zaistená jednou skrutkou a HMD tak zaisťuje jednoduchú opravu zariadenia. Cena tohto smartfónu je stanovená na 499 eur. Dostupnosť na trhoch zatiaľ nie je známa.

Zdroj: gsmarena.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.