Spoločnosť HMD okrem vynovených smartfónov Nokie pracuje aj na vlastných modeloch.

Spoločnosť HMD aktuálne stojí za viacerými smartfónmi, ktoré však nie sú na trhu až také známe. Svoju tvár si chce postaviť na obnovení legendárnych smartfónov značky Nokia, no pracuje aj na nových modeloch vlastnej výroby. Podľa predchádzajúcich únikov by tak aktuálne mali byť v príprave hneď tri modely, ktoré aktuálne poznáme zväčša len pod prezývkou. Jeden z týchto telefónov by sa však mal predstaviť už v júli, pričom jeho názov bude HMD Skyline.

Model HMD Skyline by sa mal na trhu pohybovať s cenou okolo 500 eur. Toto cenové zasadenie by mohlo spadať pod modely vyššej strednej triedy, na čo odkazuje aj očakávaná výbava telefónu. Do predaja by sa model mohol dostať už v júli, pričom konkrétny dátum by mal byť 10. júl.

HMD Skyline ako zástupca strednej triedy

Fínska spoločnosť HMD to nemá na trhu jednoduché. Táto značka sa silno spája s Nokiou, pričom fanúšikovia tejto značky ju sledujú skôr z nostalgie. Na trhu vlajkových lodí nemá táto značka zástupcu, no v príprave je model HMD Skyline, ktorý by mohol byť skvelým zástupcom vyššej strednej triedy. Cena tohto modelu by sa mala pohybovať okolo 520 eur a výbava by tomu mala odpovedať.

Prvý oficiálny render smartfónu HMDZdroj: MobileClusters
Prvý oficiálny render smartfónu HMD

Skyline by mohol podľa niektorých únikov byť modelom, ktorý sa predtým nazýval v kódoch ako HMD Tomcat. Základom výbavy by tak mohol byť čipset Snapdragon 7s Gen 2 a pamäťová konfigurácia by mohla pozostávať z 8 GB RAM a 256 GB úložiska. Displej by mal byť typu OLED s podporou 120 Hz obnovovacej frekvencie a FHD+ rozlíšením. Fotoaparát modelu HMD Skyline bude pozostávať z troch snímačov, hlavný bude mať 108 Mpx. Ten doplní pravdepodobne 8 Mpx ultraširokouhlý a 2 Mpx makro alebo hĺbkový snímač. Selfie fotoaparát bude mať 32 Mpx.

Batéria modelu s označením Skyline bude mať kapacitu 4900 mAh a podporovať bude 33 W nabíjanie. Chýbať mu nebude ani krytie IP67, snímač odtlačkov prstov v displeji či stereo reproduktory. Z oblasti operačného systému bude bežať na novom Androide 14. Výbava tohto telefónu znie zatiaľ lákavo, no je otázne, či v cenovej kategórii okolo 500 eur nájde svojich fanúšikov.

Zdroj: gsmarena.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.