Najnovšia verzia bezdrôtových mikrofónov Hollyland s označením Lark Max predstavuje univerzálny systém na záznam zvuku v štúdiovej kvalite a to až na vzdialenosť až 250 metrov (v otvorenom teréne).

Hollyland Lark MaxZdroj: TOUCHIT.sk
Hollyland Lark Max a nastavenie ekvalizéra

Vďaka prvému mikrofónu MaxTimbre Mic a pokročilej technológii potláčania okolitého hluku (ENC) máte naozaj dostupný zvuk štúdiovej kvality aj v teréne. V rámci našej redakcie používame tiet mikrofóny na záznam zvuku vo väčšine našich videí.

Zvuk úplne novej kvality

Hollyland Lark Max predstavujú celkom nový štandard kvality zvuku a poskytujú čistý hlas. Vysielač má 8 GB vstavanej pamäte a podporuje až 14 hodín záložného záznamu. Radi ho používame na záznamy rozhovorov, vlogov, je u nás nasadený na podcasty. Využiť sa ale dá aj na online vzdelávanie a akékoľvek iné zvukové riešenia, ktoré vyžadujú vysokokvalitný zvuk.

Hollyland Lark MaxZdroj: TOUCHIT.sk
Hollyland Lark Max v nabíjacom puzdre

Vysielač Hollyland Lark Max je vybavený všesmerovým mikrofónom s frekvenciou 48 kHz/24 bitov a vysokou citlivosťou. Poskytuje krištáľovo čistý zvuk, ktorý je porovnateľný so zvukom prémiového nahrávacieho štúdia a tie je tu rušenie. Pri našich testoch sme zistili, že existuje jediná výnimka z tohto pravidla a to je zatváranie dverí na testovaných autách. Vo chvíli zatovorenie naozaj počuť rušenie ale v iných situáiách je zvuk dokonale čistý.

Vzorkovacia frekvencia 48 kHz, 24-bitová bitová hĺbka, odstup signál-šum (SNR) 70 dB a maximálna hladina akustického tlaku 128 dB zachytávajú detaily vo zvuku. Systém si poradí aj s náhlymi špičkami vo zvuku až do 128 dB, keď je vstupné zosilnenie vysielača nastavené na minimum. Tým výrazne znižuje skreslený alebo orezaný zvuk a prispôsobuje sa aj zložitejším nahrávacím prostrediam, ktoré v bežnej praxi aj často nastávajú.

Potlačenie zvuku okolia

Pokročilá technológia ENC rozpoznáva a minimalizuje okolitý hluk. Kvalita zvuku je tak veľmi dobrá aj v hlučnom nahrávacom prostredí.

Hollyland Lark MaxZdroj: TOUCHIT.sk
Jednoduchý prenos v napájacom puzdre

Obsaha je používateľsky prívetivá a umožňuje jednoducho zapnúť alebo vypnúť režim ENC z vysielača alebo prijímača. Vďaka technológii digitálneho spracovania signálu sa výrazne zvyšuje kvalita zvukového signálu, čím sa minimalizuje skreslenie a nežiaduci šum.

Univerzálny výstup

Výstup je 3,5 mm rozhranie a Hollyland Lark Max je tak kompatibilné s mnohými typmi fotoaparátov, ako sú digitálne zrkadlovky, bezzrkadlovky, akčné fotoaparáty, videokamery a ďalšie. Jednoducho pripojte prijímač k fotoaparátu pomocou dodávaného kábla 3,5 mm TRS na 3,5 mm TRS. Podporuje aj štandardy USB Audio Class (UAC) a funguje ako zvuková karta, ktorá posiela vysokokvalitné zdroje zvuku do počítača prostredníctvom kábla USB-C.

Hollyland Lark Max
Pripojenie Hollyland Lark Max k fotoaparátu

Nabíjacie puzdro je určené na uloženie systému mikrofónov a súčasne ich nabíjanie s výdržou na 22 hodín

Cena: 269 eur

Zapožičal: www.focunordic.cz

Zdroje: vlastné

Prečítajte si tiež

Značky: