Čínska spoločnosť predstavila začiatkom januára vlajkovú loď Honor View 20.

Teraz je ten správny čas, pozrieť sa aj do budúcnosti na to, čo má Honor pre nás pripravené aj na najbližšie mesiace. Tentokrát to bude taktiež smartfón s 20 v názve, ibaže bez označenia View. Je akýmsi trendom roka 2019, používať fotoaparáty s rozlíšením 48 Mpx a inak tomu nebude ani v prípade Honor 20. Novinku na prednej strane bude zdobiť 6,1-palcový OLED displej.

Honor 20 bude používať čipovú sadu Kirin 980, čo nie je prekvapením, pretože aktuálne ide stále o vlajkový čipset spoločnosti Huawei, pod ktorú Honor patrí. Ďalšou výbavou bude pomerne štedrá nádielka pamätí, ktoré budú v kombinácii 6 a 8 GB RAM a 128 a 256 GB vnútorného úložiska. Rovnako, ako v prípade vlajkových modelov spoločnosti Huawei, tak aj v prípade Honoru 20, môžeme v doplnkovej výbave očakávať aj vylepšenia pre hráčov – Gaming+, Link Turbo, CPU Turbo a GPU Turbo, ktoré zvýšia výkon na základe používania.

Pokiaľ sa pozorne pozrieme na zadnú stranu zariadenia, tak môžeme zbadať trojitú zostavu fotoaparátov so 48 Mpx hlavným senzorom, ktorý je doplnený 20 a 8 Mpx senzormi, pričom stále nie je známe, aké budú mať bližšie špecifikácie. Leakster ďalej tvrdí, že fotografické schopnosti by mali byť vskutku impozantné o čom svedčí neoficiálne DxOMark skóre na úrovni 108 bodov. To by malo pripravovaný smartfón z dielne Honoru zaradiť na vrchol rebríčka, kedy by na najlepšie zariadenia (Huawei P20 Pro, Mate20 Pro, Galaxy S10+), strácal iba jeden bod.

Predpokladané parametre Honor 20

Aj napriek tomu, že Huawei pre časom predstavil rýchle 40 W nabíjanie, tak Honor 20 bude dopĺňať batériu s kapacitou 3 650 mAh, “iba” 22,5 W SuperCharge nabíjaním. Očakávame, že novinka príde s predinštalovaným Androidom Pie s nadstavbou EMUI 9.0. Zariadenie by malo byť prešpikované veľkým množstvom AI funkcií a čítačkou odtlačkov prstov zabudovanou v displeji. Tomu nasvedčuje aj chýbajúci skener na zadnej strane zariadenia, čo potvrdzuje aj fotografia (vyššie).

Cenu pri verzii 6/128 GB očakávame na úrovni 450 eur, pričom vybavenejšia verzia 8/256 GB, by sa mala zastaviť na 550 eur. Rovno do stredu ponuky sa zaradí verzia 8/128 GB, ktorá bude pravdepodobne ocenená na 500 eur.

Zdroj: SparrowNews

Prečítajte si aj:

Honor View20 naživo. Nová generácia displeja, špeciálna zadná strana a 48 Mpx fotoaparát

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.