S novým telefónom HONOR 200 sa dajú vytvárať portréty pomocou umelej inteligencie.

George Zhao pri svojej prednáške na VivaTech 2024
George Zhao pri svojej prednáške na VivaTech 2024

HONOR na výstave VivaTech predstavil prvé správy o najnovšom telefóne Honor 200. Zároveň predstavil aj termín globálneho uvedenia tohto telefónu, stane sa tak 12. júna 2024. V tento deň aj zverejníme našu recenziu tohto telefónu so zameraním sa na portrétové fotografie.

Prezident HONOR, George Zhao, zároveň predstavil inovatívny prístup k umelej inteligencii vo svojich zariadeniach a odhalil stratégiu štvorvrstvovej umelej inteligencie. HONOR tiež oznámil pripravovanú Gen-AI v spolupráci so službou Google Cloud, ktorá bude súčasťou jej ďalších smartfónov a prinesie zaujímavé možnosti ďalšieho zlepšenia používateľského zážitku.

V spoločnosti HONOR predstavujú kombináciu sily umelej inteligencie v osobnom prispôsobení, pričom každý z používateľov môže využívať jej silu naplno.

Štvorvrstvová stratégia AI od HONOR-u

Počas predstavenia HONOR oznámi štvorvrstvovú stratégiu AI, ktorá by mala byť priamo integrovaná do operačného systému MagicOS. Základnou vrstvou je Cross-device a Cross-OS AI, otvorený ekosystém, ktorý umožňuje zdieľanie výpočtového výkonu a služieb medzi zariadeniami a operačnými systémami. Na tomto základe je postavená AI vrstva platformy HONOR. Prináša tak interakciu človeka so zariadením na základe rozpoznania jeho zámerov a prideľovanie zdrojov. Tretia vrstva, App-level AI, prináša generatívne aplikácie umelej inteligencie. A nakoniec, najvyššia vrstva Interface to Cloud-AI services poskytuje jednoduchý prístup k masívnym cloudovým službám. Prioritou zostáva ochrana súkromia.

Štvorvrstvová stratégia AI v zariadeniach HONOR
Štvorvrstvová stratégia AI v zariadeniach HONOR

Súčasťou MagicOS 8.0 je Magic Portal. Je to používateľské rozhranie, ktoré rozumie správaniu používateľov a zjednodušuje komplikované úlohy len do jedného kroku. V súčasnosti Magic Portal podporuje 100 aplikácií v oblastiach, ako je cestovanie, produktivita, zasielanie správ, vyhľadávanie, zábava, nakupovanie a sociálne médiá. Zároveň sa v budúcnosti plánuje rozšírenie jeho používania.

Ako súčasť svojej štvorvrstvovej stratégie plánuje HONOR integrovať do svojich nadchádzajúcich smartfónov Gen-AI, ktorá je podporovaná službou Google Cloud.

Spojenie HONOR a Google Cloud
Spojenie HONOR a Google Cloud

Revolučný portrétový zážitok so sériou HONOR 200

Pred časom HONOR predstavil technológiu AI Motion Sensing Capture, ktorá využíva umelú inteligenciu na automatické zachytenie rýchlych scén v pohybe. Teraz to bude o portrétovej fotografii, kde sa bude využívať umelá inteligencia.

Pri portrétnej fotografii prinesie HONOR 200 majstrovstvo legendárneho francúzskeho fotografického štúdia Harcourt, ktoré je známe svojimi klasickými portrétnymi snímkami ikonických osobností. Séria HONOR 200 využíva technológiu umelej inteligencie na vytvorenie zaujímavých svetelných a tieňových efektov tohto kultového štúdia.

Portrétový zážitok z HONOR 2000
Portrétový zážitok z HONOR 2000

Séria HONOR 200 využíva umelú inteligenciu, ktorá sa učí z rozsiahleho súboru dát portrétov Štúdia Harcourt. Celý proces fotografovania portrétov rozdelila do deviatich krokov a dokonale kopíruje celú metódu „Harcourt“, čím zabezpečí pri každom zábere portréty štúdiovej kvality.

Séria HONOR 200 bude uvedená na trh v Paríži 12. júna a bude poháňaná operačným systémom MagicOS 8.0 ako súčasť úsilia sprístupniť AI širšiemu publiku. Značka HONOR tiež oznámila svoje plány na zavedenie systému MagicOS 8.0 do modelov HONOR Magic V2 a HONOR 90, čo umožní ešte väčšiemu počtu používateľov vyskúšať silu AI.

Synergia človeka a umelej inteligencie: Inteligentné zariadenia pre lepšiu budúcnosť

Súčasťou podujatia bola aj odborná panelová diskusia s renomovanou odborníčkou Dr. Justine Cassell. Diskusia sa zaoberala budúcnosťou multimodálnej interakcie a zdôraznila, ako táto integrácia zvyšuje pohodlie používateľov inteligentných zariadení.

Panelová diskusia po skončení prednášky HONOR o umelej inteligencii
Panelová diskusia po skončení prednášky HONOR o umelej inteligencii

Pokiaľ ide o multimodálnu interakciu, Dr. Justine Cassell poznamenala: “Ľudia žijú multimodálne. Vzostup nositeľných zariadení, ako sú prstene, spolu s výkonnými smartfónmi, poukazuje na rastúci komfort pri používaní umelej inteligencie, čo zahŕňa verbálny jazyk, neverbálne signály, ako sú gestá a výrazy tváre, a paraverbálne prvky, napríklad intonáciu reči. To predpovedá prijatie multimodálne citlivej umelej inteligencie aj v smartfónoch. Čím viac modalít dokážeme začleniť do systému umelej inteligencie, tým viacerým typom ľudí budeme môcť prostredníctvom tohto systému umelej inteligencie pomôcť.

Zdroje: HONOR, vlastné

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.