Hlavnou výhodou série smartfónov HONOR 200 je špeciálna portrétová fotografia. Telefóny HONOR 200 a HONOR 200 PRO tak realizujú portréty s použitím umelej inteligencie a vyzerajú úžasne.

Hlavnou výhodou tejto série telefónov je tesná spolupráca s legendárnym parížskym portrétnym fotografickým štúdiom. Produktový tím HONOR preto úzko spolupracoval s odborníkmi z Harcourt Photo Studio a analyzoval tisíce portrétnych fotografií. Spoločne vyvinuli technológiu s názvom HONOR AI Portrait Engine (HONOR AI Portrétový režim).

Špecializované portrétne štúdio

Len pripomeňme, že štúdio Harcourt v Paríži pracovalo na portrétoch viacerých legiend ako Karl Lageferd, Roger Federer, Charles de Gaulle alebo jordánska kráľovná Rania. Postupom času sa stalo synonymom nadčasového portrétu a do tohto štúdia chodia realizovať svoje životné portréty aj bežní ľudia. Býva dobrým zvykom, že vyhotovenie portrétnej fotografie v tomto štúdiu je vhodný darček pri životnom jubileu. My sme si možnosti tohto telefónu vyskúšali priamo v štúdiu Harcourt a získali sme našu portrétnu fotografiu. Sme na ňu aj patrične hrdí a realizovaná bola pomocou telefónu HONOR 200 Pro.

Vďaka kombinácii odborných znalostí a umeleckých zručností štúdia Harcourt práve s možnosťami umelej inteligencie platformy HONOR je nový telefón HONOR 200 Pro schopný dokonale využiť svetlo a tieň na vytvorenie portrétu, a to v podobe, ako by sa to stalo u profesionálneho fotografa.

Medzi ďalšie inovácie tohto telefónu patrí spolupráca s renomovaným portrétnym fotografom Rankinom, ktorý je známy ikonickými snímkami celebrít ako Alžbeta II., David Bowie a Kate Moss.

Umenia portrétu

Na vytvorení portrétnych fotiek v tomto telefóne sa podieľalo viac ako 20 fotografických expertov zo štúdií Harcourt a spoločnosti HONOR a celý rok pracovali na príprave fotografickej výbavy pre oba telefóny. Tím špecialistov pritom analyzoval viac ako tisíc scén a tiež milióny súborov údajov, aby zabezpečil, že klasický štýl typický práve pre štúdio Harcourt bude možné zachytiť na fotografiách zo smartfónov. K dispozícii máte tri režimy portrétovej fotografie podporovanej režimom Harcourt: klasický, farebný a energický. Nám sa najviac pozdáva klasický režim, ktorý je monochromatický a najlepšie vystihuje atmosféru.

Portrétna fotografia v režime Harcourt KlasickýZdroj: Touchit.sk
Portrétna fotografia v režime Harcourt Klasický

Najdôležitejšími nástrojmi pri portrétnej fotografii sú vždy svetlo a tieň a s tým treba pracovať. HONOR 200 Pro, uvedený na trh spolu s telefónom HONOR 200 (stredná trieda), obsahuje hardvér a softvér s umelou inteligenciou, ktorý rozpoznáva aj tie najjemnejšie nuansy osvetlenia a vie pracovať so svetlom.

Telefón HONOR 200 Pro je vybavený 50 Mpx hlavným portrétnym fotoaparátom so superdynamickým snímačom H9000, ktorý umožní zachytiť pôsobivé snímky s rovnováhou svetla a tieňa aj v náročných svetelných podmienkach. Vďaka podpore technológie 4 v 1 s ekvivalentom pixelov s priemerom 2,4 μm môžete s týmto telefónom zachytiť zložité detaily na obrázkoch aj pri slabom osvetlení. Okrem toho je HONOR 200 Pro vybavený aj 50 Mpx portrétnym teleobjektívom, ktorým sme pri našich testoch fotili najčastejšie.

Portrétna fotografia v režime Harcourt Energický pri zoome 2×Zdroj: Touchit.sk
Portrétna fotografia v režime Harcourt Energický pri zoome 2×

HONOR 200 Pro posúva fotografovanie portrétov na ďalšiu úroveň so spomenutou technológiou AI Portrétny režim. Táto v sebe integruje zručnosti štúdia Harcourt, rozumie estetickému fungovaniu svetla a tieňa a umožňuje vám ľahko – len pomocou telefónu – zachytiť veľmi dobre vyzerajúce portréty, a to pri rôznych vonkajších svetelných podmienkach.

Okrem toho je 50 Mpx trojitý portrétny fotoaparát vybavený vylepšeným algoritmom domény HONOR RAW vytvárajúcim vyvážené portréty, ktoré spracovávajú expozíciu vo svetlých oblastiach a zároveň zachovávajú detaily aj v tmavších svetelných podmienkach.

Dobre čitateľný displej šetrný k vašim očiam

HONOR 200 Pro ponúka vysokú pulznú moduláciu displeja až 3840 Hz. Pozitívny vplyv na šetrenie očí používateľa potvrdzujú aj certifikácie TÜV Rheinland Flicker Free Display a TÜV Rheinland Full Care Display. HONOR 200 Pro je tiež vybavený technológiou Prirodzených tónov 2.0, ktorá optimalizuje gradient farebnej teploty displeja na základe okolitého svetla a režim cirkadiánnej noci s pomocou AI, ktorý udržuje ľudské oči v pohodlí aj pri dlhšom používaní.

Využíva pritom umelú inteligenciu na inteligentné nastavenie teploty farieb obrazovky na reguláciu modrého svetla. V noci sa prepne na nastavenie, ktoré podporuje produkciu melatonínu na zlepšenie kvality spánku. HONOR 200 Pro navyše podporuje adaptívne stmievanie, ktoré upravuje jas obrazovky na základe vonkajšieho svetla a práve použitých aplikácií. Zaisťuje tak pohodlnejší zážitok zo sledovania displeja. Ten je mierne zakrivený na všetkých štyroch stranách a jeho špičkový jas je až 4000 nitov. HONOR 200 Pro tak ponúka vynikajúcu viditeľnosť obrazu aj v tých najnáročnejších podmienkach, ako je napr. priame slnečné svetlo.

Fotoaparáty na telefóne HONOR 200 PROZdroj: Touchit.sk
Fotoaparáty na telefóne HONOR 200 PRO

Vylepšený výkon hardvéru

HONOR 200 Pro je vybavený kremíkovo-uhlíkovou batériou s kapacitou 5200 mAh, ktorá umožňuje až 61 hodín nepretržitého streamovania hudby na jedno nabitie. HONOR 200 Pro má tiež funkcie rýchleho nabíjania. S rýchlym 100 W adaptérom HONOR SuperCharge a bezdrôtovým 66 W adaptérom HONOR SuperCharge je možné telefón úplne nabiť už za 41 minút. HONOR 200 Pro tiež poskytuje 12 GB pamäte a veľkú 512 GB úložnú jednotku pre používateľské dáta.

Parametre telefónu

HONOR 200 Pro je vybavený procesorom Snapdragon 8s Gen 3 a dosahuje frekvenciu až 3 GHz. S operačným systémom MagicOS 8.0 ponúka HONOR 200 Pro zážitok obohatený o rad inteligentných funkcií s umelou inteligenciou. Systém MagicOS 8.0 v HONOR 200 Pro tiež ponúka funkcie ako Magic Portal, Magic Capsule a Magic Ring, ktoré zefektívňujú používanie každodenných funkcií.

Softvérová podpora predstavuje 3 roky veľkých aktualizácií a 4 roky bezpečnostných updatov. Je to zlepšenie voči minulosti.

Farby, ceny, dostupnosť

HONOR 200 Pro definuje elegantný dizajn inšpirovaný prírodou, čo potvrdzujú aj farebné varianty tohto telefónu. K dispozícii bude na Slovensku v dvoch farbách – Moonlight White a Black, zatiaľ čo HONOR 200 bude dostupný vo farbách Emerald Green a Black. Sériu HONOR 200 je už možné zakúpiť na e-shope honorslovensko.sk a je aj v ponuke slovenských mobilných operátorov. Vždy je k dispozícii nejaká akcia, pozrite si ju.

Prestížne ocenenia

Telefóny HONOR 200 a HONOR 200 Pro už získali prestížne strieborné označenie DXOMARK za vynikajúci výkon fotoaparátu. HONOR 200 Pro získal 137 bodov v hodnotení DXOMARK a umiestnil sa na 2. mieste vo svojej kategórii. Ako tzv. majster portrétov podľa DXOMARK vyniká HONOR 200 Pro spoľahlivým automatickým zaostrovaním, presnou expozíciou a pomerne širokým dynamickým rozsahom pri fotografovaní aj natáčaní videa.

Hlavné výhody sú pokročilé automatické zaostrovanie, kvalitný zoom, presná expozícia a zachovanie detailov. Vďaka jednému z najlepších výkonov automatického zaostrovania môžete presne zachytiť každý okamih. Telefón je vybavený kvalitným zoomom, vďaka ktorému je možné zhotovovať snímky aj pri ohniskovej vzdialenosti nad 100 mm.

Lacnejší telefón HONOR 200 dosiahol celkové skóre 130 a zabezpečil si 4. miesto v príslušnej kategórii. Tento smartfón ponúka vo svojej cenovej kategórii veľmi solídny výkon a vyniká tak vo fotografii ako aj pri natáčaní videa, najmä vo vonkajších alebo dobre osvetlených vnútorných podmienkach.

Následne HONOR a nadácia Esports World Cup Foundation oznámili svoje partnerstvo na Esports World Cup (EWC), najväčšom svetovom turnaji v počítačových a mobilných hrách, ktorý už prebehol v Rijáde v Saudskej Arábii. HONOR 200 Pro, ktorý ponúka e-športovcom najnovšie technológie v populárnych mobilných hrách, ako sú Free Fire, Honor of Kings a ženský turnaj ML: BB, sa na tomto podujatí stal oficiálnym smartfónom turnaja.

Prečítajte si aj:

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.