Výrobca to potvrdil na sociálnej sieti Twitter.

Honor sa pripravuje na veľký reštart – už čoskoro predstaví smartfóny radu Honor 50 a to aj s Google službami v základnej výbave. Nie je to prekvapujúce, avšak Honor potvrdil dostupnosť Google služieb už aj oficiálne na sociálnej sieti Twitter. Na správu upozornil portál Android Authority.

Pokiaľ sledujete telenovelu menom Huawei vs. USA, potom isto viete, že Huawei kvôli obmedzeniam zo strany americkej vlády predal svoju dcérsku značku Honor. Tá sa následne osamostatnila a vďaka tomu mohla získať prístup k dodávateľom komponentov a tiež mohla obnoviť spoluprácu s Googlom.

Honor už dávnejšie potvrdil, že opäť spolupracuje s viacerými technologickými spoločnosťami, ako je Qualcomm, Intel a ďalšie. Dalo sa teda očakávať, že opätovne získa aj prístup ku Google službám a vyjadrenie Honoru na sociálnej sieti Twitter to potvrdzuje. Na druhej strane, výrobca neskôr spomenutý tweet odstránil.

Predpokladá sa, že smartfóny radu Honor 50 dostanú procesory Snapdragon 888 a Snapdragon 778G – tento čip by mal poháňať základný model. Vo výbave budú mať známu nadstavbu Magic UI a Google služby. Oficiálne oznámenie telefónov by sa malo uskutočniť počas najbližších týždňov.

Honor 50 Google služby

Honor 50 bude mať vo výbave aj Google služby. Zdroj: Twitter / HonorDE

Zdroj: Android Authority

Prečítajte si aj:

Honor 50 Pro+: Pripravovaný reštart, ako sa patrí

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit