HONOR 90 prichádza na slovenský trh tak, aby skutočne vzbudil pozornosť. Týka sa to predovšetkým zaujímavej ceny a akcií, ktorá sa s týmto telefónom viaže.

Ceny a akcie v rámci predpredaja

Základná cena pre HONOR 90 v pamäťovej verzii 12 GB RAM a 512 GB pamäti je 599 eur. K tomu sú ale dostupné ďalšie akcie u operátorov. Tie sú už aktuálne v platnosti.

V prípade operátora Orange je dostupná verzia 12 GB + 512 GB v zelenej a čiernej farbe a to za cenu 599 eur, k telefónu Honor 90 však bude dostupný druhý telefón Honor X6 za 1 Euro. Táto akcia platí od 6. 7. do 30. 9. 2023.

HONOR 90Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
HONOR 90

V prípade operátora O2 je dostupná verzia 12 GB + 512 GB, a to v zelenej, striebornej  a čiernej farbe.  Cena je v tomto prípade 600 eur (musí byť v prípade tohto operátora deliteľná 12 – počet mesiacov). V predpredaj k telefónu Honor 90 bude dostupný druhý telefón Honor 70 lite ako darček. Akcia platí do 9. 7. 2023. Od 10. 7. následne bude k dispozícii v akčnej ponuke s výkupným bonusom 180 Euro pri odpredaji starého zariadenia (predajná cena starého zariadenia musí byť minimálne 1 Euro).

V prípade nákupu v rámci siete Nay sú dostupné telefóny vo verzii 12 GB + 512 GB za cenu 599 eur a tiež 8 GB + 256 GB za cenu 549 eur a to v zelenej, striebornej  a čiernej farbe. V predpredaji, teda od 7. 7. do 23. 7. dostanete k telefónu darček, konkrétne tablet HONOR Pad X8. Všimnite si, že vyhotovenie telefónu s výrazne nižšou pamäťovou verziou je lacnejšie len o 50 eur, čo nedáva príliš význam. Rovnaká ponuka ako v sieti Nay platí aj pre predaj na Alza.sk.

HONOR 90Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
HONOR 90

Parametre fotoaparátu

 HONOR 90 sa pýši hlavným fotoaparátom s rozlíšením 200 Mpx a na všetkých štyroch hranách zaobleným displejom s technológiou šetrnou pre oči.

Odfotil HONOR 90Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Odfotil HONOR 90

Úplne nový systém troch fotoaparátov sa tak skladá z 200 MPx hlavného fotoaparátu so snímačom 1/1,4″, 12 MPx ultra širokouhlého a makro fotoaparátu so 112° zorným poľom a 2 MPx hĺbkovej kamery, ktorá pomáha presnejšie merať vzdialenosť.

200 MPx hlavný fotoaparát umožňuje vytvoriť kvalitné fotky s vysokým dynamickým rozsahom (HDR), ktoré sú jasné aj za slabšieho osvetlenia. HONOR 90 využíva fúziu viacerých snímok, algoritmus redukcie šumu a zlučovaniu pixelov na dosiahnutie výkonu zachytenia svetla ekvivalentnému k 2,24 µm veľkosti pixelov (pri pomere 16 v 1).

HONOR 90 navyše prináša nový portrétový režim, ktorý pomáha zachytiť kvalitné portréty s dobre vykreslenými obrysmi tváre, s presnými odtieňmi pleti a zaujímavým efektom bokeh. Ten potom prirodzene prelína fotografovaný objekt a jeho pozadie. Režim Portrét podporuje aj snímanie s dvojnásobným priblížením, vďaka ktorému sa dá dosiahnuť lepšie zvýraznenie objektu v zábere.

Odfotil HONOR 90Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Portrétová fotografia s HONOR 90

Predný selfie fotoaparát s rozlíšením 50 Mpx dokáže zachytiť kvalitné selfie, plné detailov a z modelu HONOR 90 tak robí ideálnu voľbu pre kreatívnych tvorcov.

Odfotil HONOR 90Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Odfotil HONOR 90

Kamera  smartfónu HONOR 90 je navrhnutá tak, aby pomáhala blogerom zefektívniť ich prácu a využíva umelú inteligenciu (AI) na redukciu šumu vo videu. AI dokáže zároveň odporučiť vhodný režim videa a AI Vlog Assistant umožňuje pomocou niekoľkých kliknutí vytvoriť 15-sekundové video, ihneď pripravené na zverejnenie na sociálnych sieťach. HONOR 90 dosahuje redukciu šumu vo zvuku s odstupom signálu od šumu 20 dB a tým sa blíži k profesionálnemu rekordéru. Vďaka tomu môžete zachytiť ľudské hlasy bez rušivých prvkov aj interným mikrofónom.

Displej

HONOR 90 disponuje 6,7 palcovým, na štyroch hranách zaobleným plávajúcim displejom, ktorý podporuje vysoké rozlíšenie 2664 × 1200, 100% farebný gamut DCI-P3 a až 1,07 miliardy farieb. HONOR 90 navyše podporuje špičkový jas HDR 1600 nitov, ktorý umožňuje lepšiu čitateľnosť displeja aj za jasného svetla.

Hlavné parametre HONOR 90
Hlavné parametre HONOR 90

Displej je rýchly a citlivý vďaka adaptívnej obnovovacej frekvencii obrazovky až 120 Hz, ktorá sa dynamicky upravuje podľa zobrazovaného obsahu tak, aby nastala rovnováha medzi plynulosťou obrazu a výdržou batérie. Vďaka podpore HDR10+ a certifikátom HDR od spoločností Netflix a Amazon Prime Vychutnáte si tak video multimediálny zážitok pri sledovaní filmov.

Porovnanie displeja ja Samsung Galaxy S23 a HONOR 90Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Porovnanie displeja pri Samsung Galaxy S23 (vpravo) a HONOR 90 (vľavo)

Displej podporuje v obore vôbec najvyššiu frekvenciu stmievania s pulzne šírkovou moduláciou (PWM) 3840 Hz, a tým minimalizuje záťaž očí pri nastavení nízkeho jasu. Displej ponúka aj funkciu Dynamic Dimming, ktorá simuluje prirodzené svetlo a zmierňuje tak únavu očí, a tiež technológiu HONOR Circadian Night Display, ktorá filtruje modré svetlo a podporuje prirodzenú produkciu hormónu melatonínu a tým zlepšuje kvalitu spánku.

Miesto konania predstavenia HONOR 90. Odfotil HONOR 90Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Miesto konania predstavenia HONOR 90. Odfotil HONOR 90

Elegantný a štýlový dizajn

Smartfón a jeho 7,8 mm tenké a 183 g ľahké telo vyžarujú vysokú úroveň prevedenia. Jeho hladké, zaoblené hrany prinášajú príjemný pocit nielen pri držaní smartfónu v dlani, ale aj z jednoduchého pohľadu naň. Vďaka hĺbkovo zosilnenému sklu máte istotu, že smartfón má dobrú odolnosť. Na jeho zadnej strane nájdete ikonický dizajn klasického dvojitého prstenca rodiny produktov N so zaoblenými prvkami, ktoré vznikli pomocou presnej techniky rezania.

Takto je inšpirovaný dizajn HONOR 90Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Takto je inšpirovaný dizajn HONOR 90

Vysoká výdrž batérie a výkon

HONOR 90 má veľkú 5000mAh batériu, vďaka ktorej ho môžete používať celý deň. Na jedno nabitie HONOR 90 vydrží až 19,5 hodiny nepretržitého lokálneho streamovania videa. Keď je jeho batéria vybitá, pomocou 66 W rýchlonabíjania HONOR SuperCharge ju môžete dobiť na 45 % len za 15 minút.

Rýchly a úsporný telefón HONOR 90 poháňa Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 Accelerated Edition, ktorý má o 20 % lepší grafický procesor a o 30 % vyšší výkon umelej inteligencie, ako jeho predchodca. Vnútornú teplotu drží pod kontrolou o 147 % väčšia odparovacia komora, ktorá uľahčuje odvod tepla, a HONOR 90 tak zostáva chladný na dotyk aj pri vysokej záťaži.

Zástupca Qualcomm na predstavení HJONOR 90Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Zástupca Qualcomm na predstavení HJONOR 90

HONOR MagicOS 7.1

Smartfón HONOR 90 má najnovší systém HONOR MagicOS 7.1 so systémom Android 13 a radom vylepšených smart funkcií, ako napríklad Magic Text.

Odfotil HONOR 90Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Odfotil HONOR 90

Funkcia Magic Text inteligentne rozpoznáva text na obrázku a umožňuje s ním ďalej pracovať. Napríklad, ak funkcia Magic Text identifikuje telefónne číslo, môžete naň kliknúť a vybrať akciu z ponuky, vrátane volania, odoslania správy alebo uloženia čísla. Magic Text dokáže tiež identifikovať e-mailové adresy a odkazy na webové stránky pre rýchlejší prístup k službám. Do režimu rozpoznávania a skenovania textu je možné vstúpiť ihneď po zobrazení digitálneho hľadáčika.

HONOR tiež predstavil model HONOR 90 Lite za 299 eur.

HONOR 90Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Dizajn HONOR 90 lite

Zatiaľ na európsky trh nepríde HONOR 90 Pro, ktorý je dostupný v Číne.

HONOR 90Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
HONOR 90 lite

Z testovania tohto telefónu prinesieme ďalšie informácie, pripravujeme aj video zachytené týmto telefónom.

Zdroje: vlastné, HONOR

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.