Výrobca smartfónov, športových náramkov a ďalšieho príslušenstva sa pustil do segmentu notebookov.

Na prvý pokus je to fakt fajn. Ako obvykle, značka sa snaží zaujať cenou a vysokou hodnotou. Notebook má veľa dôležitých a príjemných vlastností.

honor magicbook tip redakcie

Technické parametre

Model notebooku / ParameterHONOR MagicBook 14
ProcesorAMD Ryzen 5 3500U 2,1 ÷ 3,7 GHz, 4 MB cache (max. 15 W TDP)
Operačná pamäť8 GB DDR4 (max. 8 GB)
Pevný diskSamsung, 256 GB SSD
Displej14″, IPS, matný, max. rozlíšenie 1920 × 1080 px
Grafická kartaAMD Radeon Vega 8
Porty1 × USB-C, 1× USB 3.0, 1× USB 2.0, HDMI, kombinovaný audio
Operačný systémMicrosoft Windows 10 Home
Rozmery [mm]317 × 212 × 16
Hmotnosť [kg]1,38

Vyhotovenie a používanie

Veľmi efektne a uhladene pôsobiaci notebook. V rozmere 14“ si výrobca poradil s využitím priestoru okolo klávesnice aj samotnou klávesnicou. Sú tu nadštandardne veľké klávesy, čo sa nie vždy vidí a výrobcovia v mnohých prípadoch klávesy zmenšili.

Dobre sa na nej píše, nie je hlučná a má dva stupne bieleho podsvietenia. Cez klávesy bude prenikať modrasté svetlo. Je tlmené aj na druhom, najvyššom, stupni podsvietenia.

Pri dennom osvetlení neprekáža, v tme vidíme jeho využitie, aby klávesy neťahali oči pri nízkom jase displeja. Tlačidlo na zapnutie je vpravo hore nad klávesnicou a výrobca ho umiestnil samostatne. Je v ňom čítačka odtlačkov. Je spoľahlivá a nemáme k nej žiadne výhrady.

Touchpad je poriadne široký a je mäkký. Nemusíte naň silno tlačiť a funguje aj po stlačení v jeho hornej časti.

Telo je z hliníka. Vďaka tomu sa mohol výrobca vyhrať s detailmi a zachovať nízku hmotnosť aj profil. Jeho hrúbka je len 16 mm v najhrubšom bode, teda zadnej časti. Predná je mierne zrezaná. Efektné je zrezanie veka a vytvorenie modrej linky po celom jeho obvode.

Vyzerá to naozaj dobre. Rovnako je na tom logo HONOR na veku displeja, ktoré má modrú farbu. Podľa smeru, z ktorého sa naň pozeráte, prechádza do tmavomodrej až čiernej. Výrobca smartfónov nemusel po inšpiráciu chodiť ďaleko.

Displej má certifikáciu od TÜV Rheinland na vyžarujúce modré svetlo z displeja. Rámiky okolo neho majú hrúbku menšiu ako 5 mm. Výrobca si s hrúbkou nemusel robiť starosti, minimálne nie kvôli webovej kamere. Tá je totiž v klávesnici medzi klávesmi F6 a F7.

Stlačením sa vyklopí a zatlačením ju zase vrátite do pôvodnej polohy. Uhol snímania je trochu iný ako pri umiestnení kamery v hornej časti rámu. Nevideli sme v tom žiadny problém, dokonca sme nemali ani dve brady.

Výkon a výbava

Konečne notebook na platforme AMD. Výrobca použil procesor AMD Ryzen 5 3500U 2,1 ÷ 3,7 GHz. Má vlastnú grafickú kartu a celkovo získate za lepšie peniaze vyšší výkon ako pri porovnateľnom čipe od Intelu.

Kapacita 8 GB RAM256 GB SSD sú štandardné údaje. Notebook budete môcť využiť aj na náročnejšiu prácu. Displej vo veľkosti 14“ používa Full HD rozlíšenie a nie je dotykový. Presne takto si predstavujeme bežný notebook, ktorý výrobca zbytočne nepredražuje. Napríklad nezmyselným použitím 4K displeja.

Výbava portov je pomerne striedma. Výrobca to s nimi nepreháňal. Jediný USB-C port je vlastne zároveň napájací na 65 W adaptér, ktorý je pribaľovaný k notebooku. Nefunguje ako DisplayPort. To by sme však ocenili. Aj takto sa však prejavuje výhodná cena notebooku. Je to ale krok, ktorý zvykne robiť viac výrobcov. A ani tu už výrobca nepovažuje čítačku SD kariet za potrebnú.

Výdrž pri práci na batériu je niečo, čo posúva tento notebook o úroveň vyššie a predbieha konkurenciu. Pri našom teste vydržal pri práci na batériu 9,5 hodiny. Sám výrobca hovorí o tom, že notebook vydrží 10 hodín.

Málokedy sa naše testy priblížia sterilným testom výrobcov a väčšinou sa nedostaneme ani cez polovicu ich uvádzanej hodnoty. Palec hore pre HONOR a jeho uvádzanie reálnej výdrže. Notebook je tichý a ani pri vyššej záťaži sa veľmi nezahrieval.

Honor Magic-link 2.0 je špecialita, ktorou notebook disponuje a prepojí sa s vaším smartfónom navzájom. Potrebujete ale telefón s rozhraním EMUI 10 alebo Magic UI 3.0, teda Huawei alebo Honor.

Obrazovku smartfónu môžete zrkadliť na počítači a ovládať cez klávesnicu a myš. Nám sa tento spôsob páči aj na jednoduchší a najmä bezdrôtový prenos súborov je pohodlnejší ako prepájanie telefónu káblom.

Benchmarky

Model / TestyHONOR MagicBook 14
PCMark 10 – Kancelársky výkon3759
Essentials7563
Productivity5620
Digital Content Creation3394
3DMark 11 – Herný výkon3638
Graphics score3497
Physics score6891
Combined score2590
VR Mark – Virtuálna realita
Orange Room1090
HD Tune Pro 5 – Pevný disk
Average speed [MB/s]1261,5
Access time [ms]0,06
Batériové testy
PCMark 10, Modern Office [hh:mm]9:33
Displej – meranie jasu
Maximálna hodnota jasu [cd/m2]282,3
Teplota – kancelársky / výkonný režim
Klávesnica, najhorúcejšie miesto [°C]32,7 / 37,5
Spodok, najhorúcejšie miesto [°C]36,8 / 39,4

Verdikt

HONOR MagicBook 14 je cenový tip na veľmi dobre vybavený notebook. S touto značkou máme dobré skúsenosti na poli smartfónov. Notebook tejto značky je pre nás dostatočne dôveryhodný. Jeho výber odporúčame zvážiť. Komu je 14“ málo, existuje aj v 15,6“ verzii.

thumbs-up-icon

Výhody

  • Výborná cena a výbava
  • Vyšší výkon vďaka čipu od AMD
  • Výdrž 9,5 hodiny na batériu
  • Magic-link 2.0 na prepojenie so smartfónom

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Chýba možnosť zámeny primárnej funkcie F / multimediálny kláves

Cena: 599 EUR

Zapožičal: HONOR

Fotografie: Ondrej Macko

Prečítajte si aj:

Dell XPS 13 2020: MacBook pre Windows 10 (RECENZIA)

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.