Honor predstavil s veľkou slávou svoje najnovšie vlajkové lode. Novinky prinášajú inovácie v oblasti skladacích smartfónov, ale aj výdrže na batériu, výpočtového výkonu a fotografie s využitím umelej inteligencie.

HONOR tak na MWC predstavil sériu telefónov HONOR Magic5 a skladacích zariadeniach HONOR Magic Vs.

Honor Magic5 ProZdroj: TOUCHIT.sk
Honor Magic5 Pro

Celkom nový HONOR Magic5 Pro

Smartfón HONOR Magic5 Pro je vybavený radom vylepšení v oblasti dizajnu, displeja či fotoaparátu. Vlajková loď prichádza so symetrickým dizajnom v štýle tzv. Hviezdneho kruhu a so zaoblenými hranami. Táto architektúra je typická pre Gaudího, preto si aj firma nechala predstavenie tohto telefón pre európsky trh na Barcelonu.

Na Hviezdnom kruhu sú elegantne rozmiestnené 3 zadné fotoaparáty. Dizajn v sebe spája prírodné aj moderné mestské línie, rovnako ako umenie a technológie. Vyznačuje sa symetrickými, dvojito zakrivenými úzkymi rámčekmi na oboch stranách.

Hlavné parametre Honor Magic5 ProZdroj: TOUCHIT.sk
Hlavné parametre Honor Magic5 Pro

Displej s ocenením od DxOMark

HONOR Magic5 Pro je vybavený 6,81-palcovým LTPO displejom. Nová technológia svietivosti displeja a úroveň jasu až 1800 nitov zaisťujú jasný obraz aj za jasného slnečného svetla.

Smartfón je vybavený čipovou súpravou Discrete Display Chipset. Táto ponúka efekt vysokého dynamického rozsahu (HDR) a zároveň poskytuje vyššiu snímkovú frekvenciu na plynulejší herný zážitok. HONOR Magic5 Pro sa pýši certifikátom HDR10+ ale aj IMAX Enhanced, čo nie je v oblasti telefónov bežné.

Displej HONOR Magic5 Pro je šetrný k očiam vďaka nízkemu vyžarovaniu modrého svetla, čo potvrdzuje aj certifikát inštitútu TÜV Rheinland a vďaka funkcii dynamického stmievania simulujúcej prirodzené svetlo. Ďalšími funkciami, ktoré očiam doprajú väčšie pohodlie patrí Circadian Night Display a LTPO displej s 2160Hz technológiou Pulse Width Modulation (PWM) Dimming, ktorá minimalizuje blikanie obrazovky. Honor to na tlačovej konferencii prirovnával ku Galaxy S23 Ultra, kde je táto frekvencia oveľa nižšia.

HONOR Magic5 Pro zaznamenal vysoký výkon displeja a získal tak 1. miesto v hodnotení rebríčka DxOMark s celkovým skóre 151 bodov.

Foto a video ocenené DxOMark

HONOR Magic5 Pro aktuálne získal 1. miesto v celosvetovom hodnotení DxOMark za foto výbavu s celkovým skóre 152, čo je zatiaľ najvyššie skóre za fotoaparáty, ktoré boli takto testované. Výkonná trojitá hlavná kamera sa skladá z 50 MPx širokouhlého fotoaparátu, 50 MPx ultraširokouhlého fotoaparátu a vďaka kombinácii s 50 MPx teleobjektívom prináša kvalitné fotografie. Bez ohľadu na svetelné podmienky zaisťuje snímky s prepracovanými detailmi. Smartfón sa od ostatných modelov na trhu odlišuje i výpočtovou optikou Ultra Fusion, ktorá výrazne zlepšuje čistotu obrazu pri 3,5x až 100x zoomu.

Fotoaparát HONOR Magic5 Pro má nový obrazový procesor HONOR Image Engine a poskytuje nový algoritmus Millisecond Falcon Capture. Vďaka funkcii Super Night Capture je možné kvlaitne zachytávať scény aj pri slabom osvetlení. Rad HONOR Magic5 sa naviac pýši funkciou AI Motion Sensing Capture, ktorá napr. deteguje najvyšší bod skoku športovca, vyfotí ho v správnom čase a vo vysokom rozlíšení.  Táto nová vychytávka bola otestovaná v spolupráci s Guinessovými svetovými rekordmi, kedy HONOR Magic5 Pro automaticky zachytil úžasný moment oficiálneho pokusu o prekonanie svetového rekordu o najvyšší smeč basketbalovou loptou s prehodením medzi nohami.

Začínajúcim tvorcom tento rad umožňuje točiť a upravovať zábery na filmovej úrovni priamo v telefóne, a to vďaka funkcii IMAX Enhanced Movie Master.

Vylepšená ochrana súkromia a zabezpečenie

Systém zabezpečenia Dual-TEE, vyvinutý v spolupráci so spoločnosťou Qualcomm a ponúka ochranu dát na hardvérovej úrovni. Rad HONOR Magic5 je vybavený bezpečnostnou čipovou súpravou a poskytuje vysoké zabezpečenie pre heslá a biometrické údaje.

Aby sa posilnilo súkromie pri telefonovaní, disponuje Magic 5 Pro prelomovým riešením AI Privacy Call 2.0. Táto prvá technológia priestorového riadenia zvukovej energie pritom generuje opačné zvukové vlny. Vďaka tomu ľudia v okolí nie sú schopní rozumieť volajúcemu, a to ani v tichom prostredí. Váš telefonický hovor teda zostáva len váš.

Vlajkový výkon podporený špičkovou technológiou

Telefón HONOR Magic5 Pro je poháňaný najnovšou mobilnou platformou Snapdragon 8 Gen 2. Vďaka prvej samostatnej anténovej architektúre Wi-Fi a Bluetooth zvyšuje výkon Wi-Fi o 200 % a znižuje latenciu Wi-Fi o 30 % v porovnaní s tradičnými anténovými konštrukciami.

Model podporuje 66 W káblové a 50 W bezdrôtové rýchlo nabíjanie HONOR SuperCharge a disponuje extra veľkou 5100 mAh batériou, ktoré umožňuje celodenné nepretržité používanie.

Telefón prichádza so systémom Android 13 a výroba sľubuje 3 roky aktualizácií a 5 rokov bezpečnostných aktualizácií.

Skladací smartfón HONOR Magic Vs

HONOR Magic Vs je prvým skladacím telefónom od HONORu, ktorý bude dostupný na našom trhu. Chváli sa vylepšením dizajnu, displeja a výkonu. Určený je pre podnikateľov na cestách ako náhrad a ponúka kombináciu štýlu a obsahu.

Honor Magic5 VsZdroj: TOUCHIT.sk
Honor Magic5 Vs

Robustný a prenosný

HONOR Magic Vs je tenký a ľahký na to, že ide o skladačku. V zloženom stave má hrúbku iba 12,9 mm a váži 267 gramov. Napriek kompaktným rozmerom obsahuje batériu s kapacitou 5000 mAh, čo je medzi skladacími smartfónmi do 270 gramov dosiaľ vôbec najväčšia kapacita batérie.

Honor Magic5 VsZdroj: TOUCHIT.sk
Honor Magic5 Vs

K nízkej hmotnosti smartfónu HONOR Magic Vs prispieva revolučný bezkĺbový pánt. Vznikol technológiou odlievania z jedného kusu, čím sa počet konštrukčných prvkov znížil z 92 u predchádzajúcej generácie na iba 4. Pánt je výnimočne odolný a podľa testov TÜV Rheinland vydrží až 400 000 zložení, čo zodpovedá viac ako desiatim rokom používania pri 100 zloženiach denne.

Hlavné parametre Honor Magic VsZdroj: TOUCHIT.sk
Hlavné parametre Honor Magic Vs

Vďaka konštrukcii pántu sa HONOR Magic Vs skladá pevne bez medzery a po rozložení má takmer celkom plochú obrazovku a odlišuje sa tak od konkurenčných skladacích zariadení.

Duálny displej a zážitok zo sledovania

HONOR Magic Vs je vybavený 6,45-palcovým vonkajším displejom s pomerom strán 21:9 a 90 % pomerom obrazovky k telu. V rozloženom stave poskytuje 7,9-palcový vnútorný displej zážitok podobný tabletu. To vám umožňuje uskutočňovať viacero úloh naraz.

Honor Magic5 VsZdroj: TOUCHIT.sk
Honor Magic5 Vs

Pohodlie pre oči a zníženie digitálnej únavy zaisťuje dynamické stmievanie, nočné zobrazenie a 1920 Hz pulzná šírková modulácia (PWM), čo je najvyššia frekvencia pre skladačky.

Technická konfigurácia

Tento smartfón ponúka systém zadného trojitého fotoaparátu, ktorý sa skladá z 54 MPx hlavného fotoaparátu IMX800, 50 MPx ultraširokouhlého a makrofotografického hlavného fotoaparátu a 8 MPx fotoaparátu s 3× optickým zoomom.

Honor Magic5 VsZdroj: TOUCHIT.sk
Honor Magic5 Vs

HONOR Magic Vs využíva najnovší systém HONOR MagicOS 7.1 založený na operačnom systému Android 13. Okrem funkcií HONOR Connect určenej na spoluprácu viacerých zariadení a Magic Text určenej na inteligentné rozpoznávanie textu je vybavený funkciami Smart Multi-window a APP Extender, ktoré podporujú multi-tasking naprieč aplikáciami a pomáhajú používateľom šetriť čas.

HONOR Magic5 Lite

HONOR na MWC v Barcelone tiež predstavil posledného člena z rodiny Magic Series, HONOR Magic5 Lite. Tento model nedávno získal titul svetovej jednotky v oblasti výkonu batérie podľa spoločnosti DxOMark.

HONOR Magic5 Lite vďaka svojmu tenkému dizajnu, veľkej batérii a výnimočnému displeju je vhodnou voľbou pre dnešnú generáciu, ktorá vyžaduje kvalitný telefón za dostupnú cenu. Poháňa ho mobilná platforma Qualcomm Snapdragon 695 5G a beží na Android 12 založenom na používateľskom rozhraní Magic UI 6.1.

Hlavné parametre Honor Magic5 LiteZdroj: TOUCHIT.sk
Hlavné parametre Honor Magic5 Lite

Farebné varianty, ceny a dostupnosť

HONOR Magic5 Pro môžete mať v čiernej a zelenej farbe Meadow Green, zatiaľ čo HONOR Magic5 je k dispozícii v čiernom a modrom odtieni inšpirovanom prírodou.

Rad HONOR Magic5 bude k dispozícii od druhého štvrťroka 2023. Model HONOR Magic5 Lite bude k dispozícii od 369 eur (8G+256GB) a cena HONOR Magic5 Pro bude začínať na 1199 eur (12G+512GB).

HONOR Magic Vs ponúka azúrový a čierny variant a jeho cena bude začínať na hodnote 1599 eur.

Zdroje: vlastné, Honor

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.