Honor je dnes nezávislá firma a podstatné je, že na rozdiel od pôvodného vlastníka, spoločnosti Huawei môže Honor používať služby Google. Honor bol vždy o vysokom pomere výkon/cena a na prvom lokálnom predstavení noviniek v Prahe to aj dokázal.

Predstavované produkty sa objavia na trhu na konci mesiaca a aj preto budú vtedy oznámené koncové ceny predstavovaných zariadení. Ale už teraz je jasné, že to budú príjemné ceny.

Honor a jeho prichádzajúce novinkyZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Honor a jeho prichádzajúce novinky

Honor Magic4 Lite

Ide o asi najzaujímavejší produkt, ide o naozaj efektný smartfón. Vzadu má efektne do kruhu usporiadané fotoaparáty- je 48 MPx hlavný fotoaparát s umelou inteligenciou, 2 MPx macro kamera a 2 MPx bokeh kamera (na fotky so zaostreným popredím a rozmazaným pozadím). K tomu je ešte LED blesk. Predná kamera má rozlíšenie 2 MPx.

Telefón prichádza v striebornej, modrej a čiernej farbe. Procesorom je Snapdragon 695 a telefón podporuje siete 5G. Výborný je 6,8 palcový displej s frekvenciou 120 Hz a 66 W nabíjanie, nabíjačka je samozrejme súčasťou balenia. Kapacita batérie je 4800 mAh. Mimoriadne tenké sú rámčeky toho displeja a veľmi dobre sa drží v ruke.

Honor Magic4 LiteZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Honor Magic4 Lite s extra tenkými rámčekmi

Honor X8

Toto je telefón s veľmi ľahkým telom (len 177 gramov, hrúbka len 7,45 mm), ktorý má práve zaujať mimoriadne príjemnou silou aj na slovenskom trhu. Telefón je vybavený 90 Hz FullHD+ displejom. Batéria má kapacitu 4000 mAh, nabíjanie má výkon 22,5 W. Kapacita RAM je 6 + 2 GB a s tuto výbavou telefón pohodlne zvládne beh viacerých aplikácií naraz.

Fotoaparáty sú v tomto prípade orientované do štvorca, pričom hlavný objektív má 64 MPx. K tomu je ešte 5 MPx širokouhlý objektív a 2 MPx macro kamera + 2 MPx bokeh kamera.

Vpravo Honor Magic4 Lite, vľavo Honor 8XZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Vpravo Honor Magic4 Lite, vľavo Honor 8X

Inteligentné hodinky Honor Watch GS3

Tie prichádzajú s ultra jasným 1,43 palcovým AMOLED displejom s hustotou bodov 326 ppi a maximálnym jasom až 1000 nitov. Hmotnosť hodiniek je len 44 gramov.

Hodinky Honor GS3 Pro s koženým remienkomZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Hodinky Honor Watch GS3 s koženým remienkom

Podľa výrobcu je tu vylepšený systém na meranie tepovej frekvencie s 8 kanálovým AI procesorom. Vylepšená má byť aj presnosť určenia polohy s dvoj-frekvenčným pásmom GNSS. Zároveň je to skrátená doba do určenia geografickej polohy. Vo výbave má byť viac ako 100 športových režimov a hodinky budú na trhu v čiernej, modrej a zlatej farbe.

Ďalšie správy o týchto zariadeniach vrátane cien na našom trhu prinesieme 21. apríla.

Hodinky Honor GS3 Pro vo viacerých farebných vyhotoveniachZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Hodinky Honor Watch GS3 vo viacerých farebných vyhotoveniach

Slúchadlá Honor Earbuds 3 Pro

Tie sú opäť ľahké – len 5,1 gramov a prichádzajú v ergonomickom tvare. ,Vylepšená je tu aj kvalita zvuku – základný 11 mm menič je teraz rozšírený o PZT výškový reproduktor. Ide o slúchadlá, ktoré dokážu merať telesnú teplotu s presnosťou len na 0,3 °C. Slúchadlá prichádzajú s aktívnym potlačením zvuku od 0 do 46 dB. Slúchadlá prichádzajú s podporou duálneho párovania a súčasťou dodávky je aj nabíjacie puzdro. Len 5 minútové nabíjanie tak prinesie zábavu na 2 hodiny prehrávania hudby.

Všetky predstavené produkty Honor na tlačovej konferencii v PraheZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Všetky predstavené produkty Honor na tlačovej konferencii v Prahe

Prečítajte si aj:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.