Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Významne vylepšený biznis model, ekosystém, aplikácie i materiály; len za minulý rok bolo technológiou Multi Jet Fusion vyrobených viac než 18 miliónov dielov.

  • Nové predplatené služby, 3D modelovanie ako služba a rozšírená digitálna výrobná sieť HP pre väčšie pohodlie a flexibilitu zákazníkov
  • Nové automobilové aplikácie zo spoločného vývoja HP + Siemens; nový certifikovaný materiál TPU od spoločnosti Lubrizol; nová priemyselná spolupráca s AM Solutions, divíziou firmy Rösler
  • Dynamický trend: len za minulý rok bolo technológiou Multi Jet Fusion vyrobených viac než 18 miliónov dielov

Pri príležitosti veľtrhu o aditívnej výrobe Formnext 2019 oznámila spoločnosť HP nové služby, ktoré zákazníkom pomôžu ľahšie integrovať 3D tlač do ich stratégií digitálnej výroby. Spoločnosť HP tiež oznámila rad rozšírených priemyselných partnerstiev a predstavila príklady inovatívnych riešení s lídrami rôznych odvetví, ako sú Siemens, Volkswagen a mnoho ďalších.

„Prechod na digitálnu výrobu si žiada oveľa viac, než len technológie. Zákazníci požadujú integrované riešenia v kombinácii s výhodnými kapitálovými modelmi, ktoré ponúkajú predvídateľnosť, transparentnosť a flexibilitu rýchleho škálovania kapacít,“ uviedol Ramon Pastor, prezident divízie 3D Printing and Digital Manufacturing spoločnosti HP Inc. „Naše služby uľahčujú podnikom zavádzať tie najlepšie 3D tlačové riešenia od HP. A to sú len prvé kroky – budeme pokračovať v spolupráci so zákazníkmi a partnermi v hľadaní nových modelov, ktoré odomknú potenciál a zrýchlia rozvoj digitálnej výroby.“

Znižovanie vstupných bariér a viac flexibility v oblasti financovania pre zákazníkov

V návaznosti ako zákazníci zavádzajú do výroby 3D tlač, ponúka spoločnosť HP nové možnosti, ktoré im pomôžu urýchliť prechod na digitálnu výrobu:

  • Nová predplatená služba HP 3D (3DaaS) Base zabezpečuje pre zákazníkov automatické doplňovanie spotrebného materiálu HP 3D, zjednodušené sledovanie fakturácie a využitie a spoľahlivé služby podpory na diaľku a na mieste. Nová služba typu pay-per-build je k dispozícii pre systémy 3D tlače HP Jet Fusion 5200, HP Jet Fusion 4200 a HP Jet Fusion 500.
  • Nová predplatená služba HP 3D (3DaaS) Plus integruje hardvér, spotrebný materiál a služby pre zákazníkov, ktorí hľadajú urýchlenie životného cyklu produktov pomocou optimalizovaného, rýchleho prototypovania a výroby finálnych súčiastok. Služba HP 3DaaS Plus bude najskôr dostupná pre HP Jet Fusion 340 a postupom času aj pre ďalšie systémy.
  • Spoločnosť HP rozširuje HP Digital Manufacturing Network o nových partnerov Prototal v Európe a Soliz v Japonsku. Sieť HP Digital Manufacturing Network je globálna komunita poskytovateľov digitálnych výrobných služieb s preukázanou schopnosťou vysoko kvalitnej, veľkoobjemovej výroby technológií Multi Jet Fusion a Metal Jet. K tejto distribuovanej sieti výrobcov plastových a kovových dielov majú prístup zákazníci z celého sveta, ktorí takto ťažia z možnosti okamžitého škálovania výroby dielov, kedykoľvek a kdekoľvek je to potrebné.

Širšia spolupráca v rámci Industry 4.0 prináša aplikácie, materiály a inovácie povýrobného procesu

Nové partnerstvá naprieč ekosystémom pomôžu zákazníkom naplno využiť potenciál digitálnej výroby. Spoločnosť HP sa zaviazala v mene svojich zákazníkov k širokej partnerskej stratégii a dnes oznámila niekoľko rozšírených priemyselných aliancií, vrátane týchto nasledujúcich:

  • Siemens a HP spoločne predstavujú nové sériovo vyrábané diely navrhnuté v spolupráci s dvomi poprednými dodávateľmi v automobilovom priemysle. S využitím nedávno oznámeného riešenia HP + Siemens pre aditívnu výrobu, EDAG, odborná firma v oblasti automobilového inžinierstva, vyvinula topologicky optimalizovaný aktívny rozvádzač chladiacej kvapaliny pre elektrické vozidlá. Spoločnosť Adient, svetový líder vo výrobe automobilových sedačiek, ktoré dodáva všetkým významným automobilkám, pracuje na novej opierke hlavy, ktorá je optimalizovaná z hľadiska veľkosti a váhy, bez kompromisu pevnosti a flexibility materiálu.
  • Lubrizol, popredný výrobca špeciálnych chemikálií s obratom sedem miliárd amerických dolárov a súčasný partner HP a dodávateľ materiálu pre 3D tlač, oznamuje uvedenie na trh nového certifikovaného termoplastického polyuretánu (TPU) pre 3D tlačové systémy HP Jet Fusion 4200. TPU je ideálny pre flexibilné a elastické diely a otvára nové trhové príležitosti pre zákazníkov spoločnosti HP v oblasti 3D tlače. Nový materiál dopĺňa existujúce materiály HP s vysokou recyklovateľnosťou PA 12, sklenené guľôčky PA GB a BASF Ultrasint TPU.
  • Spoločnosť AM Solutions, divízia skupiny Rösler, svetovej jednotky v oblasti zariadení, technologických procesov a spotrebného materiálu pre automatizované následné spracovanie a povrchové úpravy 3D tlačových dielov, predstavila v spolupráci s HP nové riešenie umožňujúce robustnejší a škálovateľnejší workflow 3D tlače v povýrobnom procese. Spoločnosť Rösler ďalej plánuje použiť 3D riešenia HP Jet Fusion 5200 Series pre návrh a optimalizáciu svojich vlastných produktov a chce ponúkať svojim koncovým zákazníkom návrh, dizajn a výrobu dielov technológiou Multi Jet Fusion.

Cesta k masovej 3D výrobe: Viac ako 18 miliónov dielov vyrobených technológiou HP Multi Jet Fusion a míľniky tlačiarne HP Metal Jet

Portfólio riešení pre 3D tlač spoločnosti HP – prototypovanie a výroba, plasty a kovy – je veľmi populárne u zákazníkov v mnohých priemyselných odvetviach. Len za posledných 12 mesiacov bolo vyrobené technológiou HP Multi Jet Fusion viac ako 18 miliónov dielov.

Začiatkom tohto roka spoločnosť HP uviedla na trh 3D riešenie Jet Fusion 5200 Series, doteraz najpokročilejší systém pre tlač plastov. Medzi prvými užívateľmi, ktorí ťažia z vyššej prevádzkovej efektivity a vyššej produktivity tohto riešenia, sú Avid, spoločnosť vyvíjajúca produkty so špecializáciou na efektivitu výroby, Weerg, dynamicky rastúci výrobca dielov, Yazaki, globálny dodávateľ automobilových dielov a špecialista na káblové zväzky, a Extol, strojársky podnik a výrobca dielov pre automobilový priemysel a ďalšie priemyselné odvetvia.

„Spoločnosť HP poskytuje oveľa viac než 3D tlačiareň, skutočne dodala kompletné riešenie pre objemovú výrobu finálnych dielov,“ povedal Doug Collins, zakladateľ a spolumajiteľ spoločnosti Avid Product Development. „Naša schopnosť používať nový hardvér, dáta, softvér a služby na zlepšenie všetkých aspektov našej produktivity a efektivity prevádzky spolu s inovatívnymi funkciami a novými materiálmi, ako je TPU, priniesla Avid a našim zákazníkom obrovskú hodnotu.“

V minulom roku si skupina Volkswagen vybrala HP Metal Jet ako základ pre stratégiu industrializácie aditívnej výroby. Spoločnosti Volkswagen a HP realizujú viacročný plán vývoja a výroby a nedávno prekročili dôležitý medzník. V spolupráci s GKN Powder Metallurgy spoločnosti dokončili v priebehu niekoľkých týždňov výrobný cyklus viac ako 10 000 vysoko kvalitných dielov pre uvedenie prevratného elektrického vozidla ID.3 na trh.

Navštívte HP na veľtrhu formnext 2019

Spoločnosť HP a jej zákazníci a partneri budú mať na veľtrhu formnext 2019 bohatý program:

  • Ukážky nových aplikácií, prípadových štúdií a technológií v hale 12.1, na stánku D21.
  • Zaujímavé prezentácie zákazníkov a partnerov na pódiu @TCT na formnext:
    • HP digitálna výrobná sieť s Forecast 3D, GKN Powder Metallurgy, GoProto a ZiggZagg, novembra o 10:30.
    • Siemens, novembra o 10:30.
    • Inovácia materiálov so spoločnosťami BASF, Avid, Kupol a Vestas, novembra o 10:30.
    • Prášková metalurgia GKN, novembra o 10:30.
    • Ramon Pastor, poverený prezident divízie 3D Printing and Digital Manufacturing spoločnosti HP Inc., štvrtok novembra o 11:15.
    • Inovatívne aplikácie HP, Siemens, Kupol a Vestas vybrané ako finálové projekty v súťaži Formnext Purmundus Challenge. Víťazi budú vyhlásení a dekorovaní 21. novembra o 17:00.
    • V rámci svojho záväzku zvyšovať diverzitu v celom odvetví sa spoločnosť HP zúčastní stretnutia Ženy v 3D tlači 19. novembra o 18:00.

 

 

Značky: