Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť HP predstavuje nové výkonné funkcie vývojárskej sady HP Omnicept Solution, ako aj dôležité nástroje vrátane noviniek, týkajúcich sa hardvéru, ktoré IT oddeleniam umožnia spravovať a monitorovať ich pripojenie ZCentral Connect prostredníctvom aplikácie ZCentral Remote Boost.

HP Omnicept – individualizovaná VR

Edícia HP Reverb G2 Omnicept prináša najmodernejšie funkcie náhlavnej súpravy HP Reverb G2 a nielen to – ponúka optiku a zvuk od spoločnosti Valve spolu s najmodernejším senzorovým systémom, ktorý meria pohyb svalov, smer pohľadu, veľkosť zreníc a pulz. Aby sme používateľskú skúsenosť ešte vylepšili, vo vývojárskej sade HP Omnicept SDK ponúkneme HP VR Spatial Audio, priestorový zvuk využívajúci technológiu strojového učenia, optimalizovanú pre VR[i].

Keď HP predstavilo HP Omnicept Solution, bolo cieľom poskytnúť vývojárom výkonnú a inteligentnú technológiu, ktorá by dokázala pri využití technológií VR v podnikovom prostredí ponúknuť nový, vysoko individualizovaný, pútavý a adaptívny používateľský zážitok. HP VR Spatial Audio využíva virtuálne polohovanie zvuku pomocou technológie HRTF, ktorá umožňuje dosiahnuť realistický zážitok a ponúknuť individualizovaný zvuk, pretože audio sa vo VR prispôsobuje konkrétnemu používateľovi. Komunite vývojárov s hrdosťou oznamujeme, že naša funkcia Omnicept podporuje Unreal Engine rovnako ako Unity.

Naša spolupráca so spoločnosťou HP na vývoji HP Omnicept Solution posunie odvetvie rozšírenej reality významným spôsobom vpred a prinesie tiež účinnejšie možnosti trénovania a simulácie vo VR,“ uviedol David Weinstein, riaditeľ pre virtuálnu a rozšírenú realitu spoločnosti NVIDIA. „HP Omnicept úzko spolupracuje s najnovšími komerčnými riešeniami RTX spoločnosti NVIDIA a otvára nové cesty k zlepšeniu pocitu pohody pri používaní VR a ponúknutiu ešte realistickejších zážitkov prostredníctvom najmodernejšieho foveovaného vykresľovania a priestorového zvuku.“

Od mája 2021 bude vývojárska sada HP Omnicept Solution SDK ako súčasť flexibilných obchodných modelov oficiálne k dispozícii na stiahnutie na adrese developers.hp.com/xr. Náhlavná súprava HP Reverb G2 Omnicept Edition VR bude na Slovensku v predaji od júna za cenu 1100 Eur bez DPH.

HP ZCentral – individualizované IT

Riešenie ZCentral je neoddeliteľnou súčasťou technológií, ktoré počas pandémie udržujú kľúčové podniky v prevádzke. Od hollywoodskych štúdií až po podniky zaoberajúce sa strojárstvom a vývojom produktov, architektonické kancelárie či inštitúcie vyššieho vzdelávania – technológia ZCentral je využívaná ako zásadný nástroj, poskytujúci používateľom prístup k vysokému výpočtovému výkonu prakticky odkiaľkoľvek.

V poslednom roku bol tím Z by HP v tesnom kontakte so zákazníkmi, aby od nich získal viac námetov na to, ako podnikovým používateľom ponúknuť lepšie služby a ako vyjsť v ústrety vysokoškolským inštitúciám, ktoré sa pripravujú na hybridný prístup k svojej IT infraštruktúre. V nedávnej štúdii uviedlo 42 % amerických firiem, že plánuje zaviesť rozvrh počítajúci so striedaním zamestnancov v kanceláriách, aby znížili ich obsadenosť,[ii] a 66 % pedagógov uviedlo, že očakáva posun smerom k hybridnému spôsobu vzdelávania.[iii]

Spoločnosť HP sa usiluje o zníženie záťaže, ktorej sú v súvislosti s hybridným spôsobom práce a vzdelávania vystavené IT oddelenia, a poskytuje im nové nástroje pre správu a monitorovanie pripojení ZCentral Remote Boost[iv], umožňujúce individuálne prispôsobiť výpočtové prostredia používateľa lepšie ako kedykoľvek predtým. Vedúci pracovníci zodpovední za IT teraz môžu prostredníctvom konzoly pre správu prijímať upozornenia týkajúce sa hardvéru, súvisiaceho so spravovanými pracovnými stanicami Z, a monitorovať stav nimi riadenej flotily centralizovaného hardvéru. Schopnosť zefektívniť využitie a správu zdrojov je pre IT oddelenie zásadný a ZCentral Connect[v] teraz poskytuje väčšiu kontrolu a možnosť ukončiť nečinné pripojenia a na diaľku uvoľniť nepoužívaný hardvér. Nová funkcia pre plánovanie, dostupná v ZCentral Connect, je ideálne napríklad pre konštruktérov alebo tímy vytvárajúce vizuálne efekty, ktoré sa snažia optimalizovať pridelenie zdrojov a výkon pracovnej stanice. Našim zákazníkom z akademického sektora toto riešenie umožní, aby si študenti mohli vyžiadať a rezervovať výpočtový výkon pracovnej stanice alebo aby vyučujúci vykonali hromadnú rezerváciu pre celú učebňu. Sprístupnenie tejto funkcie tiež uľahčí prácu správcom IT, ktorí sa už nebudú musieť zaoberať správou a plánovaním výpočtového výkonu pracovných staníc ZCentral Remote a budú sa môcť sústrediť na iné úlohy, ktoré sú pre organizáciu, v ktorej pracujú, kriticky dôležité.

Pre zákazníkov pôsobiacich v odbore digitálneho umenia, animácie a vývoja produktov sú v tvorivom procese zásadne dôležitým prvkom tablety a displeje Wacom®. Na konci roka 2020 sme s nadšením predstavili pripravovanú možnosť prirodzeného používania digitálneho pera s produktmi Wacom. Tím ZCentral sa aj potom spoločne so zákazníkmi venoval vylaďovaniu citlivosti snímania tlaku pera v celom rade kreatívnych aplikácií, dostupných prostredníctvom ZCentral Remote Boost, a dnes s hrdosťou oznamujeme, že pracovníkom v tvorivých i technických profesiách môžeme ponúknuť plnú kompatibilitu s displejmi a tabletmi Wacom. Používatelia teraz môžu zaznamenávať svoje nápady, vytvárať koncepty a tvoriť prakticky odkiaľkoľvek pomocou prirodzenejšieho 2D a 3D kreslenia a manipulácie.

Ak sa chcete o riešení HP Omnicept dozvedieť viac, navštívte stránku HP.com/Omnicept. Ďalšie informácie o riešeniach HP ZCentral Remote Boost a ZCentral Connect nájdete na stránke HP.com/ZCentral.

[i] Vyžaduje sa kompatibilita aplikácie VR. 30-dňová skúšobnú verziu HP Omnicept možno stiahnuť z portálu HP Developer Portal (https://developers.hp.com/omnicept). Funkčnosť je obmedzená na dáta snímača po skúšobnej dobe. Zákazníkmi Enterprise a Government je vyžadovaná licencia Developer and Runtime na sedadlo. K dispozícii vo vybraných krajinách. Viac podrobností nájdete na stránke hp.com/omnicept.

[ii] Proprietárny prieskum HP, 2020

[iii] Proprietárny prieskum HP, 2020

[iv] HP ZCentral Remote Boost Sender nie je na pracovných staniciach Z predinštalovaný, ale možno ho stiahnuť a spustiť na všetkých počítačoch a laptopoch radu Z bez zakúpenia licencie. Pri ďalších zariadeniach je nutný nákup trvalej individuálnej licencie alebo trvalej prenosnej licencie a nákup softvérovej podpory ZCentral Remote Boost. ZCentral Remote Boost Sender pre iný hardvér než počítače radu Z vyžaduje licenciu a operačné systémy Windows 10, RHEL / CentOS (7 alebo 8) alebo UBUNTU 18.04 alebo 20.04 LTS. Operačný systém MacOS (10.14 alebo novší) a ThinPro 7 sú podporované len na strane prijímača. Vyžaduje prístup k sieti. Tento softvér je k dispozícii na stiahnutie na stránke hp.com/ZCentralRemoteBoost.

[v] Softvér HP ZCentral Connect vyžaduje zakúpenie permanentnej plávajúcej licencie na súčasné pripojenie a zakúpenie jednoročnej služby podpory softvéru ZCentral Connect a vyžaduje stiahnutie na stránke hp.com/ZCentral. Vyžaduje softvér HP ZCentral Remote Boost, ktorý možno stiahnuť na stránke hp.com/ZCentralRemoteBoost,a Windows 10, Windows Server 2016 or newer operating system, Microsoft Active Directory and Intel Active Management Technology for select features.

Značky: