Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Na svojej v poradí už tretej konferencii EMEA Innovation Summit predstavilo HP Inc. nové počítače a bezpečnostné riešenia navrhnuté pre kanceláriu budúcnosti. HP Sure Sense je ochrana proti malwaru založená na umelej inteligencii, ktorou HP ďalej posilňuje svoje portfólio najlepšie zabezpečených a ovládateľných PC na svete6. Okrem toho HP predstavilo aj najnovšie firemné počítače a mobilné pracovné stanice postavené na 8. generácii procesorov Intel® Core™ vPro™7.

Moderný pracovník má dnes od pracovného prostredia zvýšené očakávania súvisiace napríklad s lepšou mobilitou, bezproblémovou spoluprácou a dizajnovým riešením, ktoré by odrážalo jeho osobný štýl. V dôsledku toho prechádza pracovisko značnou premenou, vyše 62 % zamestnancov pracuje z viac ako jedného miesta8 a 65 % spolupracuje s kolegami aj niekoľkokrát za deň9. Viac ako kedykoľvek predtým tak musia firmy svojim zamestnancom poskytovať technológie, ktoré podporia ich produktivitu, inšpiráciu a umožnia výmenu nápadov.

„S cieľom vytvoriť inovatívnu kultúru sa dnes spoločnosti sústredia na spokojnosť svojich zamestnancov a ich zapojenie do kreatívnych procesov. Technológie, ktoré pritom využívajú, zohrávajú v tomto procese významnú úlohu. My im pomáhame vybudovať kancelárie budúcnosti a dodávame špičkové technologické nástroje, ktoré ich zamestnancom uľahčujú prácu, získavajú si ich obľubu a zároveň ponúkajú IT pracovníkom novú generáciu zabezpečenia koncových zariadení pripravenú čeliť budúcim hrozbám,“ uviedla Anne-Sophie Hadberg, General Manager, EMEA Personal Systems Business, HP Inc.

Nová podoba zabezpečenia koncových zariadení

V čase, keď sa malware rýchlo vyvíja a rapídne narastá množstvo ransomware útokov a ohrození firmvéru, by každá organizácia mala mať plán na hardvérové zabezpečenie koncových zariadení. Každý deň sa objaví viac ako 350 tisíc nových druhov škodlivého softwaru10, veľká časť z nich vo forme veľmi nebezpečného ransomwaru, ktoré si vynucujú novú generáciu ochrany. V HP je po novom jej súčasťou HP Sure Sense1, hardwarovo vynútené zabezpečenie, ktoré využíva hĺbkové učenie a umelú inteligenciu, aby mohlo účinne odhaľovať a predchádzať útokom typu zero day v reálnom čase a zároveň na základe správania sledovalo aktivitu ransomwaru, to všetko pri minimálnom dopade na výkon systému.

HP Sure Sense1 bude dostupný v novom rade laptopov HP EliteBook 800 G6 a tiež v mobilných pracovných staniciach HP ZBook 14u a HP ZBook 15u. HP EliteBook 800 G6 okrem toho obsahuje HP Endpoint Security Controller prepojený s funkciou HP Sure Start, jediným BIOSom so schopnosťou samoopravy na svete15, a voliteľnú funkciu HP Sure Recover with Embedded Reimaging pre výrazne rýchlejšiu obnovu systému. Aktualizovanému portfóliu potom nemôže chýbať ani voliteľná funkcia HP Sure View Gen316, najnovšia generácia oceňovaného súkromného filtra obrazovky.

Nový hardware navrhnutý na mieru modernému pracovníkovi

Novinky do rodiny HP Elite – rad HP EliteBook 800 a HP EliteDisplay E324

Najnovší rad laptopov HP EliteBook 800 G6 dostal 8. generáciu procesorov Intel® Core™ vPro™7 a je ešte mobilnejší vďaka jasnejším, až 1000 nitovým11 dotykovým displejom dobre čitateľnými i vonku a tiež úspornému variantu panelu umožňujúcemu vyššiu, až 18 hodinovú12 výdrž batérie. Všetci pracovníci sa tak môžu tešiť na prémiové funkcie a plynulejšiu prácu, efektívnejšiu spoluprácu a pripojenie v podstate odkiaľkoľvek.

Vylepšenia sa totiž dočkal i bezdrôtový prístup – ide sa o prvé mainstreamové firemné notebooky vybavené až gigabitovým pripojením 4G LTE3. Okrem toho má nový rad vďaka technológii HP Extended Range Wireless LAN oproti predchádzajúcej generácii až dvakrát väčší dosah13, Wi-Fi 6 umožňuje až trikrát vyššie prenosové rýchlosti14 a Bluetooth 5.0 má štyrikrát väčší dosah a ponúkne nové možnosti. Rad HP EliteBook 800 prešiel testami odolnosti MIL-STD-810G a tiež ďalšími piatimi novými testami HP, aby popri štýlovom dizajne a praktickosti zaručil tiež tú najlepšiu odolnosť vo svojej triede.

HP EliteBook 830 x360 G6 je najjasnejší firemný konvertibilný laptop na svete2, ktorý možno pohodlne používať aj v horších svetelných podmienkach. Navyše typicky umožňuje štyri módy použitia a prispôsobí sa akejkoľvek úlohe a modernému spôsobu práce, to všetko v ultratenkom balení.

HP EliteDisplay E324q je 31,5 palcový monitor s QHD4 rozlíšením a tenkými rámčekmi na troch stranách displeja. Umožňuje všestranné ergonomické nastavenie a ponúka bohatú konektivitu vrátane HDMI, DisplayPort ™ a USB-C ™, vďaka ktorým bez problémov zapadne do akéhokoľvek prostredia kombinujúceho niekoľko generácií IT vybavenia.

Nové mobilné pracovné stanice HP ZBook

Veľkosť súborov stále narastá, práca je náročnejšia na výpočtový výkon a stále viac používateľov sa priamo zapája do tvorivých procesov. Nová generácia pracovníkov preto vyhľadáva výkonné, spoľahlivé a odolné zariadenia, ktoré by boli zároveň ľahké a tenké a ľahko sa prenášali. Pre prácu v pohybe navyše potrebujú dlhú výdrž batérie. HP ZBook 14u a HP ZBook 15u so silným vstavaným zabezpečením a novými možnosťami pripojenia sú zariadenia presne pre nich.

HP ZBook 14u je najtenšia mobilná pracovná stanica na svete5 určená pre zákazníkov, ktorí chcú naozaj prenosný pracovný stroj, ktorý by mohli zaťažovať až k samotným limitom. Vďaka novej generácii grafických kariet od AMD má o 50 % väčší grafický výkon17 pre prácu s 3D CAD modelmi alebo renderovanie videí a tiež vzdialený prístup k HP Remote Graphics Software (RGS) pre graficky najnáročnejšiu prácu. Zároveň sa môže pochváliť 600 nitovým 4K UHD displejom18 a 100 % pokrytím farebného priestoru Adobe RGB, ktorý zaručí, že nech používateľ vytvára čokoľvek, bude to vyzerať skvele. S 8. generáciou procesorov Intel® Core ™ vPro ™7 si používatelia môžu vychutnať rýchlu prácu aj pri multi-taskingu v certifikovaných aplikáciách ako PhotoShop, Illustrator, AutoCad, SolidWorks a Catia.

HP ZBook 15u je najtenšia a najľahšia 15 palcová mobilná pracovná stanica od HP. Vďaka najnovším možnostiam konektivity a bezpečnostným funkciám sa používatelia nemusia na cestách báť  straty pripojenia alebo napadnutia cenných dát. Navyše si rovnako ako u menšieho modelu užijú o 50 % vyšší grafický výkon17 a získajú podporu náročných grafických aplikácií ako Revit vďaka nástroju RGS pre vzdialený prístup a spoluprácu. Väčší model bude tiež vybavený 8. generáciou procesorov Intel® Core ™ vPro ™7, ktorá zaručí pohodlnú prácu s aplikáciami ako PhotoShop, Illustrator, AutoCad, SolidWorks a Catia.

Cena a dostupnosť

  • Funkcia HP Sure Sense bude na Slovensku dostupná od mája.
  • Laptop HP EliteBook 830 x360 G6 bude na Slovensku dostupný od júna.
  • Laptopy HP EliteBook 830 G6, HP EliteBook 840 G6, a HP EliteBook 850 G6 budú na Slovensku dostupné od mája.
  • Monitor HP EliteDisplay E324q 31.5” bude na Slovensku dostupný od júna.
  • Mobilné pracovné stanice HP ZBook 14u G6 a HP ZBook 15u G6 budú na Slovensku dostupné od mája.

Značky: