Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Koľko diaľkovo ovládaných Hiluxov treba na to, aby utiahli ozajstnú Toyotu Hilux? Britská pobočka automobilky to zistila.

Toyota Hilux je legendárna svojou  odolnosťou a jazdou v teréne, o ktorých už presvedčila na cestách celého sveta.  Jeremy Clarkson v motoristickom programe Top Gear  pri krkolomných kúskoch dokázal, že tento pick-up je prakticky nezničiteľný. Diaľkovo riadené autíčko Tamiya Hilux Bruiser 4×4 vyzerá rovnako mohutne ako originál – samozrejme v mikroverzii.  Britská Toyota sa rozhodla zistiť, či sú hračkárske autíčka Hilux rovnako zdatné ako originál.

Nová Toyota Hilux váži približne 2 tony a utiahne príves s hmotnosťou do 3,2 tony.  Tamiya Hilux Bruiser váži 3,5 kg. Toyota pripravila špeciálny test, aby zistili, koľko hračkárskych Hiluxov  utiahne viac ako 60-násobne ťažší originál. Stačilo na to 15 autíčok! Elektrické modely pohli z miesta nový Hilux Invincible a vytiahli ho z hangáru na letiskovú dráhu.

A ako si poradili v ťažkom teréne?  Obidva stroje – malý aj veľký – sa vynikajúco osvedčili. Na premáčanom poli a poľnej ceste plnej vyjazdených koľají sa bez ťažkostí vyhrabali z blata a  vybŕdli z nebezpečných šmykov. Následne celkom ľahko prekonali hlboký brod. Hračkársky Hilux prešiel po jeho dne prakticky pod vodou.

Pri poslednom pokuse nový Hilux, vybavený v štandardnej verzii stabilizačným systémom prívesu, prekonal v plnej rýchlosti tesný slalom s prívesom ťahaným iným autom.   A to nie hocijakým  – bola to unikátna  Toyota GT86 štylizovaná ako  Celica IMSA GTU. Súčasne si dal Tamiya Hilux slalom s Toyotou Gazoo Racing GT86 v mierke  1:10 na miniatúrnej plošine.

Značky: