HTC Vive dnes predstavilo kompletnú súpravu profesionálnej virtuálnej reality HTC Vive Pre 2.0 Kit, ktorá je určená predovšetkým na použitie vo firemnej sfére.

Súprava ponúkne nielen vylepšené rozlíšenie, audio a pohodlie, ale aj rozšírenú oblasť sledovania pohybu a zjednodušené nasadenie vo firemnom prostredí. To ocenia nielen vývojári, ale aj korporátni zákazníci. Spoločnosti Airbus, Volkswagen Group a Raymond Corporation už dnes využívajú HTC Vive na simulácie a výcvik zamestnancov. Navyše HTC Vive predstavilo aj balíček Vive Enterprise Advantage, ktorý profesionálnym zákazníkom zabezpečí dvojročnú záruku, dedikovanú zákaznícku podporu, rýchlejší servis a pokročilé nástroje pre správu zariadení.

Súpravu HTC Vive Pre s dvoma základňovými stanicami a ovládačmi si môžu zákazníci už teraz objednať na stránkach enterprise.vive.com za cenu 1 399 € a bude dostupná aj v obchode Alza. Cena balíčka Vive Enterprise Advantage je 185 €.

Výhody pre profesionálov

HTC Vive Pro je komplexné riešenie virtuálnej reality pre tých, ktorí sa VR profesionálne venujú, alebo ju využívajú v podnikaní. Zvýšené rozlíšenie headsetu posilňuje intenzitu VR zážitkov, zlepšuje čitateľnosť textov a umožňuje prezentovať ešte presvedčivejšie grafiku. Navyše je HTC Vive Pre vybavený integrovanými slúchadlami a vstavaným výkonným zosilňovačom. Ešte viac tak prehlbuje pocit skutočnej prítomnosti vo virtuálnom prostredí a spolu s aktívnym potlačením okolitého hluku zaisťuje bohatší zvuk, ktorý je neoceniteľný predovšetkým pri verejných prezentáciách. Používatelia ocenia aj zdokonalenú ergonómiu a vyváženie, vďaka ktorému je headset pohodlný i pri dlhej práci vo VR.
Súčasťou súpravy sú okrem headsetu aj dve základňové stanice štandardu SteamVR tracking 2.0 a kompatibilné ovládače, ktoré umožnia plné využitie priestoru až 6 × 6 m. Možnosť pripojiť štyri základňové stanice potom rozširuje túto plochu až na 10 × 10 m, čím sa otvárajú dvere budovanie rozsiahlych virtuálnych zážitkov. Samostatné základové stanice budú k dispozícii neskôr rovnako ako aktualizácia, ktorá umožní ich dodatočné pripojenie.

Program Enterprise Advantage

Profesionálnym zákazníkom je určený aj balíček Vive Enterprise Advantage. Obsahuje komerčnú licenciu, predĺženie záruky na dva roky a dedikované centrum podpory so zákazníckou linkou, emailom i online chatom. Ďalšou výhodou sú potom pohodlné profesionálne nástroje na bezpečnú správu inštalácie HTC Vive Pre aj ich aktualizácie.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.