Môžete stlačiť jeho boky pre prijatie hovoru alebo vykonanie inej akcie.

HTC oznámi svoju novú vlajkovú loď o necelé dva týždne. Nazýva sa HTC U 11 a spoznáme ju 16. mája. Informácie o špecifikáciách a dizajne však začínajú postupne presakovať na internet už v týchto dňoch.

Očakáva sa, že novinka od HTC ponúkne procesor Snapdragon 835, 4 GB RAM a 64 GB úložisko. K dispozícii by mala byť aj konfigurácia 6 GB RAM / 128 GB. Displej by mal mať uhlopriečku 5,5 palca a rozlíšenie 1440 × 2560.

Očakávané špecifikácie HTC U 11. Telefón by mal byť dostupný vo verziách 4 GB RAM / 64 GB a 6 GB RAM / 128 GB

Jeho boky sa budú dať stláčať

Úniky spomínajú aj 3 000 mAh batériu (iné zdroje síce uvádzajú 3 700 mAh kapacitu, avšak očakávame menšiu batériu), operačný systém Android 7.1 a odolnosť voči vode a prachu na úrovni IP57. Fotoaparát ponúkne 12 Mpx zadný fotoaparát a sami sme zvedaví na jeho vylepšenie v porovnaní s modelom HTC U Ultra, ktorý práve testujeme.

Novinka od HTC však chce zaujať najmä novým spôsobom ovládania. Oba boky telefónu totiž môžete stlačiť a aktivovať tak určitú interakciu so zariadením. Napr. prijatie hovoru. Uvidíme, nakoľko bude táto novinka praktická a aké rôznorodé využitie bude mať v praxi.

HTC U 11 má umožniť interakciu s telefónom aj pomocou stláčania jeho bokov

Predpokladaný dizajn telefónu:

Takto by malo vyzerať HTC U 11

Pozrite si oficiálne upútavky:

Stláčanie, resp. mačkanie je podľa HTC prirodzené

Zdroj: TechRadar

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit