HTC predstavilo vylepšenú verziu vlajkovej lode U11.

HTC U11 je čierny kôň tohto roka. Telefón nás počas testovania príjemne prekvapil tým, že išlo o skutočne praktické zariadenie. Nielen my, ale aj zahraniční redaktori si HTC U11 obľúbili, niektorí ho dokonca ocenili titulom najlepší smartfón roka.

HTC U11+ je vylepšená verzia tohto telefónu. Reaguje na aktuálne trendy a tak ponúka menšie rámiky a 6-palcový Super LCD 6 displej s rozlíšením 2880 × 1440 a pomerom strán 18:9. Displej podporuje štandard HDR10. Telefón je užší, avšak o niečo vyšší. HTC muselo kvôli menším rámikom presunúť snímač odtlačkov prstov na chrbát. Telefón má odolnosť IP68.

Novinka prináša procesor Snapdragon 835, ktorý ponúka aj klasická U11-ka a kombináciu 6 GB RAM + 128 GB úložisko. V základnej výbave je operačný systém Android 8.0 s nadstavbou HTC Sense. HTC vylepšilo aj reproduktory, ktoré sú o 30% hlasnejšie. Sme zvedaví na reprodukciu zvuku, HTC U11 patrí k absolútnej špičke a U11+ môže byť v tomto smere ešte o úroveň vyššie. Nechýba ani podpora Hi-Res zvuku.

Novinka má vo výbave tiež 12 Mpx fotoaparát so svetelnosťou f/1,7, ktorý by mal produkovať ešte o niečo lepšie výsledky ako štandardná U11-ka a tiež dokáže zaznamenávať video s praktickou funkciou 3D Audio. Zväčšila sa aj batéria a to na úctyhodných 3930 mAh. Rýchle nabíjanie je možné pomocou technológie Quick Charge 3.0. Nechýba ani podpora technológie Edge Sense, vďaka ktorej môžete stláčať boky telefónu a vyvolávať tak predom zadefinované alebo kontextové akcie.

HTC U11+ bude v predpredaji od 20. 11. 2017 v obchode htc.sk za cenu 799 eur.

Prečítajte si aj:

Recenzia HTC U11: HTC zaujalo. A nielen tým, že tento telefón budete radi stískať

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit