Taiwanská spoločnosť bola na vrchole slávy okolo roku 2011.

Počas tohto obdobia, trhový podiel výrobcu inteligentných telefónov, dosahoval až 8,8 %. Od tej doby značka zaznamenala sedem, po sebe idúcich rokov, v ktorých sa potýkala so slabými predajmi a zlými hospodárskymi výsledkami. Aktuálne sa zdá, že rok 2019 by sa mohol stať už ôsmym rokom negatívnych výsledkov spoločnosti HTC.

Za január 2019 dosiahli príjmy spoločnosti HTC 32,7 milióna USD. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka, keď HTC vygenerovalo oveľa pôsobivejších 110 miliónov dolárov, sa tento rok naozaj začal s veľmi zlým odrazovým bodom, ktorý predstavuje obrovský medziročný pokles až o 70,46 %. Oproti decembru bol zaznamenaný aj medzimesačný pokles na úrovni 25,63 %, oproti 44 miliónom USD vytvorenými v decembri 2018.

Počas roka 2019 sa bude spoločnosť HTC sústrediť na segmenty trhu so smartfónmi, ktoré by mohli nepriaznivý finančný vývoj zvrátiť. Nie je prekvapením, že spoločnosť sa bude zameriavať na segment špičkových telefónov a strednú triedu, ktoré sú z globálneho hľadiska najúspešnejšie a spravidla prinášajú aj najväčšie zisky.

Avšak na dosiahnutie vytýčených cieľov, spoločnosť HTC bude musieť predstaviť hneď niekoľko pôsobivých zariadení. Je potrebné poznamenať, že spoločnosť nemá na plnenie cieľov príliš veľa času, aby získala lepšie hospodárske výsledky a lepšie postavenie na trhu. V opačnom prípade, bude vytýčené ciele oveľa ťažšie dosiahnuť.

Koniec koncov, rok 2019 skutočne odštartoval najhorší mesiac v histórii spoločnosti HTC. Je tak aj vysoko pravdepodobné, že február bude tiež poznačený nepriaznivými hospodárskymi výsledkami. 

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi 9 oficiálne prezradený: Poznáme už kompletné technické parametre a funkcie

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.