Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Slúchadlá s otvoreným dizajnom majú na trhu pomerne špecifické postavenie.

Svoju skupinu nadšencov väčšinou nájdu práve u športovcov, keďže pri fyzických aktivitách nemusia byť klasické slúchadlá do uší to pravé orechové. Aj keď stále platí, že klasické bezdrôtové slúchadlá na trhu dominujú, nedávno predstavená novinka prináša do tejto kategórie nový vietor. Značka Huawei totiž predstavila svoje najnovšie slúchadlá s otvoreným dizajnom Huawei FreeClip, ktoré kombinujú otvorený dizajn, pohodlie a štýl v jednom zariadení.

Hoci sú “klasické” slúchadlá do uší stále favoritom, ich konštrukcia môže byť náchylnejšia na vypadávanie z uší, a pri dlhodobom nosení by dokonca mohla spôsobovať fyzické nepohodlie, či množenie baktérií. Slúchadlá do uší s otvoreným dizajnom sa snažia tieto nevýhody odstrániť, no väčšina produktov v tomto segmente bola v tomto smere prinajmenšom rozporuplná. To sa zmenilo príchodom slúchadiel Huawei FreeClip.

Stvorené pre fitness

Najväčšou demografickou skupinou používateľov slúchadiel s otvoreným dizajnom sú zvyčajne športovci, ktorí pri tréningu požadujú bezpečné, odolné a pohodlné slúchadlá.. Napriek tomu väčšina týchto slúchadiel dlhodobo nespĺňala očakávania používateľov. Napríklad typ slúchadiel s remienkom na krk alebo háčikom do uší získal negatívnu spätnú väzbu kvôli nepohodlí pri nosení a častiam, ktoré sa počas cvičenia zapletú do vlasov alebo oblečenia.

Inžinierom Huawei trvalo tri roky, kým optimalizovali Huawei FreeClip a vyvinuli špeciálny C-Bridge Design, ktorý využíva pripínací mechanizmus. Slúchadlá ergonomicky padnú na rôzne typy uší a napriek tomu poskytujú bezpečnosť a pohodlie. Ten bol vyrobený z (niklu titánovej zliatiny s tvarovou pamäťou (Ni-Ti), drôtovému jadru, a ľahkej konštrukcii s hmotnosťou len 5,6 g a optimalizovanému 11-stupňovému uhlu naklonenia. C-bridge Design bol vytvorený na základe analýz z viac ako 10 000 ľudských uší, čím sa zabezpečilo, že nosenie bude pohodlné a bezpečné bez ohľadu na veľkosť a tvar ucha.

To všetko a ešte viac umožňuje, aby slúchadlá zostali na ušiach používateľa v každej situácii, takže umožňujú skákať, behať a pohybovať sa bez strachu, že vám slúchadlá v polovici tréningu vypadnú. Dizajnová štruktúra s otvorenými ušami zároveň prináša lepšiu priedušnosť pre uši a umožňuje používateľom zostať v spojení s realitou – čo je dôležitý faktor pre tých, ktorí sa venujú outdoorovým športom, ako je cyklistika a beh.

Tieto slúchadlá sú tiež certifikované s odolnosťou proti vode a potu s hodnotením IP54, čo používateľom dáva istotu, že budú môcť cvičiť  bez obáv z poškodenia slúchadiel. Či už ide o pohybové cvičenie s vysokou intenzitou alebo ranný beha po parku, Huawei FreeClip sú vhodným spoločníkom pre rôzne cvičebné režimy a fitness tréningy.

Huawei FreeClipZdroj: Huawei
Huawei FreeClip

Sústreďte sa na to, čo je dôležité

V dnešnej dobe sú klasické kancelárie takmer všade minulosťou. Do popredia sa dostávajú open-space pracovné priestory, či dokonca home-office. Aj v práci sú slúchadlá do uší nenahraditeľným pomocníkom najmä pre tých, ktorí sa potrebujú sústrediť v hlučnom prostredí. Slúchadlá Huawei FreeClip s otvoreným dizajnom umožňujú používateľom sústrediť sa na svoju prácu a počúvať hudbu, a zároveň byť neustále v spojení so svojím okolím.

Dlhá výdrž batérie

Aj keď je dizajn C-bridge mimoriadne tenký, obsahuje 9 drôtov potrebných pre nespočetné množstvo funkcií – ako je napájanie z batérie, hovory s potlačením hluku a dokonca aj inteligentné gestá. S celkovou výdržou batérie 36 hodín (po nabití s krytom) a vysokokvalitným efektom potlačenia hluku hovorov a prevencie hluku vetra si môžete užívať dlhú výdrž batérie Huawei FreeClip v práci počas pracovnej doby, ale aj po nej.

Konštrukcia C-bridge umožňuje zvuku priblížiť sa k uchu, čo optimalizuje jeho šírenie. Tým sa rieši problém, ktorý majú iné slúchadlá s otvoreným dizajnom, kde je výstup zvuku príliš ďaleko od ucha. Systém reverzných zvukových vĺn a štruktúra C-bridge spolupracujú na udržaní zvuku v uchu a minimalizácii úniku zvuku. To je užitočné najmä pre zachovanie súkromia počas telefonovania v rušných prostrediach.

Huawei FreeClip sú tiež prvé slúchadlá s otvoreným dizajnom, ktoré majú funkciu Smart Wear Detection. Táto funkcia zabezpečuje pohodlie tým, že slúchadlá automaticky rozpoznajú, kedy sú nasadené, a prispôsobia sa tomu. Používatelia sa nemusia trápiť tým, ako správne nasadiť slúchadlá, a môžu ich okamžite použiť na akúkoľvek činnosť. Batéria každého slúchadla vydrží 8 hodín, a vďaka funkcii Smart Wear Detection je celková výdrž batérie vylepšená, čo umožňuje dlhšie používanie slúchadiel.

Držia krok s módou

V neposlednom rade sú Huawei FreeClip najnovším produktom novej stratégie spoločnosti Huawei pod názvom Fashion Forward. Táto nová iniciatíva má za cieľ transformovať svoje nositeľné technológie, ktoré sú nielen funkčné ale aj štýlové módne doplnky. Od jej odhalenia sme boli svedkami vstupu jedinečných a štýlových produktov, ako sú Huawei WATCH GT 4, Huawei Eyewear 2 a teraz Huawei FreeClip, ktorý sa postará o elegantný dizajn na každú príležitosť.

To znamená, že používatelia si môžu vziať svoje Huawei FreeClip kamkoľvek a byť neustále štýlový, od kancelárie cez posilňovňu až po spoločenské akcie. Vďaka svojmu náušnicovému dizajnu dostupnému v dvoch štýlových farebných prevedeniach pôsobia Huawei FreeClip takmer ako módny doplnok, ktorý doplní akýkoľvek outfit, bez ohľadu na to, či si ich vezmete na túru do hôr alebo na bežný deň v kancelárii.

Huawei FreeClipZdroj: Huawei
Huawei FreeClip

Značky: